Салат з копченою куркою і ананасами
(покроковий рецепт з фото)
Можна багато говорити про можливі поєднаннях продуктів для салату. Одне з моїх улюблених - поєднання солодкого і копченого. З цього приводу рецепт, як приготувати салат з копченою куркою і ананасами.
Цей салат має оригінальний смак, який поєднує в собі солодкий ананас, копчену курку і особливу заправку, на основі ананасового соку, соєвого соусу, часнику і імбиру. Перед приготуванням такий салат наполягаю кілька хвилин, щоб заправкою добре просочилися всі інгредієнти.
- Часник - 1 зубчик
- Імбир свіжий - 1 Чайна ложка
- Luk-salotų - 1 штука
- Копчена курка - 600 грам
- Мед - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Салат - За смаком
- Морквина - 0, 5 штуки
- Червона капуста - За смаком
- Ананас - 200 грам
- Петрушка - 1/2 пучка
1. Мою салат (у мене "ромен", але можна і будь-який інший), червону капусту, морква, петрушку. Салат рву руками, капусту нарізаю тонкими смужками. Морква подрібнюю на крупній тертці. Петрушку подрібнюю ножем. Ананас у мене консервований, нарізаю його невеликими шматочками.
2. У миску викладаю все подрібнені овочі, салат і зелень. Курку нарізаю невеликими шматочками і відправляю в салатницю, додаю мигдаль, ананас.
3. Для заправки: змішую ананасовий сік, соєвий соус, подрібнений зубчик часнику і цибулю-шалот, імбир, оливкова олія і мед. Заливаю приготовленої заправкою салат і перемішую. Наполягаю кілька хвилин, а затем подаю.