Салат рибний
(покроковий рецепт з фото)
Риба - це джерело корисних речовин, мінералів, тому не дивно, що існує дуже багато рецептів страв, в тому числі і салатів з риби. Розповім про один з таких рецептів.
Салат можна приготувати з сирої риби, зі смаженої, вареної, маринованої або солоною, а також дуже добре підходять рибні консерви. Залежно від сорту риби з нею поєднуються різні овочі, зелень. Сьогодні пропоную дуже простий, смачний і багатьма улюблений рецепт салату з малосольной оселедця.
- Буряк - 2 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Оселедець - 250 грам
- Сіль - За смаком
- Майонез - За смаком

1. У великій каструлі відварюю буряк, картоплю і яйця, гарненько остуджують все і очищаю. Оселедець очищаю від шкірки і нутрощів, нарізаю невеликими шматочками.

2. Остигнули і очищені овочі подрібнюю на крупній тертці.

3. У салатник або будь-яке інше глибоке блюдо викладаю нижнім шаром оселедець. Змащую рибку тонким шаром майонезу.

4. Наступним шаром укладаю тертий на крупній тертці картопля, трохи солю його і притискаю ложкою, змащую майонезом.

5. Яйця натираю на крупній тертці прямо в салатник, солю до смаку і злегка притискаю ложкою, змащую щедро майонезом. Укладають подрібнену раніше буряк.

6. Змащую буряк тонким шаром майонезу, виходить дуже гарний колір, тому салат виглядає апетитно. Наполягаю салат близько 1 годину, а потім вже подаю.