Салат Оселедець під шубою
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт з покроковими фотографіями приготування традиційного російського новорічного страви «Оселедець під шубою».
Оселедець під шубою є таким же коронним закусон, як і салат олів'є на Новий рік. Найцінніше в цьому салаті то, що він виходить дуже смачним, а часу і грошей на його приготування багато не потрібно.
- Буряк - 3 штуки
- Філе оселедця - 3 штуки
- Kartofelina - 2 штуки
- Морква - 4 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Яблуко - 1/2 штуки
- Майонез - 3/4 склянки
Спершу необхідно підготувати всі інгредієнти - оселедець відокремити від кісточок (якщо у вас не філейний шматок), яйця відварити круто, а морква, картопля і буряк відварити до готовності.
Тепер займаємося подрібненням. Цибулю нарізаємо дрібно, буряк і яблуко (очищене від насіння і шкірки) натираємо на крупній тертці (виділилася в процесі натирання рідина необхідно злити). Яйця, картопля, морква і оселедець нарізаємо кубиками. Трошки яєчного жовтка можна залишити для прикраси готового салату.
Беремо роз'ємну форму, викладаємо на дно перший шар - тертий буряк.
Далі - шар оселедця.
Далі - шар цибулі. Тепер все необхідно гарненько утрамбувати, щоб всі інгредієнти щільно "приклеїлися" один до одного.
Утрамбовані оселедець, цибуля і буряк змащуємо шаром майонезу (приблизно третина від загальної кількості використовуваного майонезу).
Тепер - шар картоплі.
Далі - шар моркви і яблука. Знову утрамбовуємо і змащуємо майонезом.
Далі - шар яйця.
Нарешті, зверху викладаємо шар із решти буряків, буряк змащуємо майонезом. Прикрашаємо салат подрібненим жовтком. Ставимо роз'ємну форму з салатом в холодильник на ніч.
На ранок роз'ємну форму можна буде акуратно зняти - салат буде триматися в формі торта.
Подаємо до святкового столу.
Смачного!