Салат-торт «Оселедець під шубою»
(покроковий рецепт з фото)
Який же Новий Рік без "оселедчик під шубою"? Пропоную зробити його незвичайним, здивувати гостей і близьких. Приготуємо салат-торт! Отже, дивіться рецепт, сподіваюся, вам сподобається.
У цьому рецепті немає нічого незвичайного або нового (я маю на увазі продукти), це та ж всіма улюблена "оселедець під шубою", але в новому, більш святковому вигляді, у вигляді трьох ярусного торта! Як вам ідея? Мені дуже сподобалася, і я вирішила її приготувати для вас. Дивіться і пробуйте, хай щастить!
- Майонез - За смаком
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 3 штуки (варена)
- Буряк - 4 штуки (три для салату, одна для прикраси)
- Оселедець - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук (білий або фіолетовий)
- Яйце - 3 штуки
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте продукти для салату, відваріть овочі та яйця, остудіть їх і очистіть. Оселедчик філерів. Зробіть свіжий майонез (рецепти ви знайдете на будь-який смак на нашому сайті). Крім перерахованих продуктів, знадобляться три металеві кільця діаметром 16, 12 і 8 см.
Поріжте всі інгредієнти салату дрібним кубиком.
Візьміть тарілочку, поставте перше кільце. Перший шар салату - оселедець, майонезна сіточка.
Далі - шар цибулі.
Далі - картопляний шар, майонезна сіточка.
Далі яєчний шар, майонезна сіточка.
Після - буряковий шар, майонез.
Потім морквяний шар, майонез.
Встановіть друге кільце, повторіть всі верстви в тому ж порядку.
Встановіть третє кільце, повторіть всі верстви. Надішліть салат на 30-40 хвилин в холодильник, щоб "стабілізувати" торт.
За допомогою вирубки для печива або плунжера виріжте прикраси у вигляді квіточок для торта. Також знадобиться будь-яка зелень, петрушка або зелена цибуля будуть ідеально виглядати.
Зніміть кільця обережно.
Прикрасьте салат-торт. З наступаючим!