Рецепт Салат «Оселедець під сирною шубою» фото

Салат «Оселедець під сирною шубою»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Сир, Оселедець
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Цей класичний для російської кухні салат люблять і готують багато. Але навіть в традиційні страви часом хочеться внести якусь родзинку, щоб здивувати близьких і гостей. З цим рецептом у вас вийде!

Щоб урізноманітнити звичне для святкового або щоденного столу меню, пропоную вам звернути увагу на цей цікавий варіант, як приготувати салат "оселедець під сирною шубою". Додавання всього одного нового інгредієнта стане справжнім відкриттям. Якщо ви готові до експериментів, тоді обов'язково спробуйте зробити салатик за цим рецептом.

  • Оселедець - 1 штука
  • Картопля - 3-4 штук
  • Буряк - 1 штука
  • Яйце - 3 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Сир - 200 грам
  • Огірок маринований - 2 штуки
  • Перець консервований - 1-2 штук (по бажанню)
  • Сіль і майонез - За смаком
  • Зелень - За смаком
салат
1. Для початку вимийте картоплю і буряк, викладіть їх в каструлю і відварити до м'якості. Після остудіть як слід під холодною водою. Також відваріть круто яйця.
салат
2. Оселедець очистіть, акуратно видаліть всі кісточки. Філе наріжте середнього розміру кубиками.
салат
3. Картопля очистіть і також наріжте кубиками. Буряк натріть на тертці.
салат
4. Яйця очистіть, розділіть на білки і жовтки. Перші наріжте, а другі відкладіть поки.
салат
5. Натріть на середній терці сир.
салат
6. Залишилося тільки нарізати кубиками огірок і консервований перець (тут він - яскрава нота, замість традиційної моркви). Коли всі інгредієнти готові, можна починати збирати салат. На дно викладіть яйця, потім - половину від загальної кількості оселедця. Присипте сиром (залишивши трохи для прикраси) і змастіть як слід майонезом.
салат
7. Слідом викладіть картоплю, присолите і змастіть майонезом. Шар огірків, буряк, знову майонез + сіль. Після викладіть залишилася рибку, перець і змастіть все майонезом. Можна додати дрібку сушеної зелені, наприклад.
салат
8. Верх присипте тертим сиром і розім'ятим жовтком. Приберіть на пару годин в холодильник, щоб салатик як слід просочився.
салат
9. Ось така краса. Дуже смачно! Перед подачею можна прикрасити додатково свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти