Рецепт Рисова кутя фото

Рисова кутя
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Гарячі страви , Десерти , Каші , Кутя
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Кутя - смачне і одне з найулюбленіших страв в переддень Різдва. Але як же правильно його приготувати? Сьогодні я пропоную вам простий рецепт рисової куті. Спробуйте!

Опис приготування:

Кутя за цим рецептом виходить дуже смачною і готується швидко. Для любителів солодкого, можна замінити цукор на 1 столову ложку рідкого меду. Подавати кутю можна як теплою, так і холодної.

  • Мал - 200 грам
  • Мак - 100 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Мигдаль - 100 грам
  • Цукор - За смаком
  • Грецькі горіхи - 100 грам (для прикраси)
  • Цукрова пудра - За смаком
рисова кутя - фото крок 1
1. Підготуйте всі інгредієнти.
рисова кутя - фото крок 2
2. Рис ретельно промийте в проточній воді.
рисова кутя - фото крок 3
3. У каструлю заливаємо півтори склянки води.
рисова кутя - фото крок 4
4. Коли вода закипіла, висипаємо рис і варимо до готовності. Трохи солі.
рисова кутя - фото крок 5
5. Мак заливаємо окропом, після зливаємо воду.
рисова кутя - фото крок 6
6. І розчавлює його в ступці.
рисова кутя - фото крок 7
7. Мигдаль також обдаємо окропом і товчемо в ступці.
рисова кутя - фото крок 8
8. У миску з мигдалем додайте трохи цукру і мак. Ретельно перемішайте.
рисова кутя - фото крок 9
9. Туди ж додайте рис і обдатий окропом ізюм.
рисова кутя - фото крок 10
10. Перемішайте, посипте цукровою пудрою і прикрасьте волоським горіхом. Я, звичайно, ! Смачного!

Схожі рецепти