Рисова кутя
(покроковий рецепт з фото)
Кутя - смачне і одне з найулюбленіших страв в переддень Різдва. Але як же правильно його приготувати? Сьогодні я пропоную вам простий рецепт рисової куті. Спробуйте!
Кутя за цим рецептом виходить дуже смачною і готується швидко. Для любителів солодкого, можна замінити цукор на 1 столову ложку рідкого меду. Подавати кутю можна як теплою, так і холодної.
- Мал - 200 грам
- Мак - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Мигдаль - 100 грам
- Цукор - За смаком
- Грецькі горіхи - 100 грам (для прикраси)
- Цукрова пудра - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. Рис ретельно промийте в проточній воді.
3. У каструлю заливаємо півтори склянки води.
4. Коли вода закипіла, висипаємо рис і варимо до готовності. Трохи солі.
5. Мак заливаємо окропом, після зливаємо воду.
6. І розчавлює його в ступці.
7. Мигдаль також обдаємо окропом і товчемо в ступці.
8. У миску з мигдалем додайте трохи цукру і мак. Ретельно перемішайте.
9. Туди ж додайте рис і обдатий окропом ізюм.
10. Перемішайте, посипте цукровою пудрою і прикрасьте волоським горіхом. Я, звичайно, ! Смачного!