Пшенично-вівсяний хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Обов'язково подивіться, як приготувати пшенично-вівсяний хліб без дріжджів. Хліб дуже простий у приготуванні, на нього не потрібно витрачати багато часу, а виходить він нічим не гірше дріжджового.
Пшенично-вівсяний хліб без дріжджів відмінно підійде тим, хто стежить за здоров'ям і фігурою - цей хліб є не тільки корисним, але і низькокалорійним - всього 215 кілокалорія 100 грам. Найкраще для його приготування використовувати саме соду, але її також можна замінити на подвійну порцію розпушувача тесту. Корисним цей хліб виходить завдяки вівсяної борошні - вона містить багато клітковини. Особливістю цього хліба є простота його приготування - спробуйте і переконайтеся самі!
- Біла пшеничне борошно - 250 грам
- Вівсяна мука - 150 грам
- Сіль - 8 грам
- Оливкова олія - 10 грам
- Молоко 1% закислення - 320 мілілітрів
- Яблучний оцет 6% - 1, 5 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
Просіяне борошно змішайте з просіяним розпушувачем. Додайте вівсяну муку і сіль. Ретельно перемішайте сухі інгредієнти. У борошняної суміші зробіть глибоку виїмку.
Молоко змішайте з оцтом і перемішайте. Дайте настоятися протягом 10 хвилин. Додайте молоко до борошняної суміші. Додайте оливкову олію і швидко перемішайте тісто, щоб воно сформувалося в липкий колобок.
Перекладіть тісто на пергамент і присипте борошном. Акуратно пригладьте тісто, намагаючись його округлити. Зробіть глибокий хрестоподібний надріз зверху.
Надішліть на 45 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку. Вимкніть духовку і залиште в ній хліб на 10 хвилин, після чого остудіть на решітці (можна накрити рушником). Смачного!