Просте печиво на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати печиво на кефірі дуже просто! головна уязик - вибрати якісний кефір. Приготуйте смачне і ніжне печиво разом зі мною! Сподобається і діткам, і дорослим!
Я завжди за натуральні інгредієнти для всіх страв. Домашня випічка - не виняток. Особливо важливо, якщо у вас в будинку маленька дитина і ви хочете побалувати його смачною солодкою випічкою. Таке просте печиво на кефірі готується за одну годину, але головна уязик - якісний кефір. Якщо у вас є домашня молоко - поставте його скиснути і тоді з нього вийде дуже смачне пишне печиво.
- Кефір - 350 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Мед - 1 Ст. Ложок
- Сода - 1 чайних ложок
- Борошно - 2, 5-3 склянки (скільки візьме)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
1. Яйця збиваємо з цукром, ваніліном і медом (мед потрібно розтопити).
2. Окремо збиваємо кефір з олією і содою. Відразу погасіть в кефірі соду і лише потім додавайте масло.
3. З'єднайте кефірну і яєчну маси, всипте борошно і замісіть тісто.
4. Викладіть тісто на стіл, коли воно стане потрібної консистенції і замішують руками. Тісто має бути м'яким, але не липнути до рук. Залиште його на 20 хвилин в теплому місці.
5. Потім розділіть на частини, розкачайте кожну товщиною не більше сантиметра, виріжте печиво, викладіть на підготовлений лист і відправте запікатися. Температура духовки повинна бути 190 градусів. Випікається печиво близько 25 хвилин.
6. Дайте печінкою охолонути, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу!