Просочення для торта
(покроковий рецепт з фото)
Домашні торти, тістечка - це краще пригощання для свята. Жоден торт з бісквітних коржів не обійдеться без просочення, тому ділюся універсальним рецептом, як приготувати просочення для торта.
Здавалося б, що важливо зробити смачну начинку і крем, тісто правильної консистенції і прикраси, але без просочення будь торт вийде дуже сухим навіть з великою кількістю крему. Просочення роблять на основі цукрового сиропу, кава, алкоголю (лікер, ром), ягідного і фруктового соків, мед і шоколад, а також змішують кілька видів. Просочення для торта готується дуже швидко і просто, а використовувати її можна практично відразу.
- Кип'ячена вода - 50 мілілітрів
- Цукровий пісок - 50 грам
- Какао - 10 грам
1. Відміряють необхідну кількість інгредієнтів. Воду використовую кип'ячену і вже охолоджену.
2. У сотейник насипаю цукровий пісок і какао, вливаю кипяченую воду, відправляю сотейник на слабкий вогонь.
3. Ретельно перемішую, щоб не залишалося грудочок, і прогріваю, не доводячи до кипіння.
4. Як тільки піщинки цукру і какао розчинилися, знімаю сотейник з вогню і відставляю для охолодження. Уже остигнула сумішшю щедро промазують коржі.