Просочення для торта з коньяком
(покроковий рецепт з фото)
Ділимося відмінним варіантом, як приготувати просочення для торта з коньяком. Її традиційно використовують для просочення бісквітних коржів. Можна змішати її з соком ягід, фруктів або сиропом.
Навіть той бісквіт, який був випечений давно і трохи затвердів, можна врятувати завдяки коньячної просочення. Вона може бути використана і для інших видів тесту. Така просочення додасть пікантність і легкий аромат. Готується вона дуже швидко і просто, і практично відразу можна її використовувати.
1. В сотейник наливаем воду, відправляємо його на вогонь і чекаємо, коли закипить.
2. Всипаємо цукровий пісок, перемішуємо і варимо п'ять хвилин.
3. Готовий цукровий сироп прибираємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури. Для цього скористаємося холодною водою або льодом.
4. У остиглий сироп додаємо коньяк і перемішуємо. Просочення готова, її відразу можна використовувати для бісквітних коржів.
Кількість цукрового піску можна зменшити, якщо крем для змащування коржів дуже солодкий. Для просочення в цьому випадку досить буде і половини цукру.
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукровий пісок - 100 грам
- Коньяк - 60 мілілітрів
1. В сотейник наливаем воду, відправляємо його на вогонь і чекаємо, коли закипить.
2. Всипаємо цукровий пісок, перемішуємо і варимо п'ять хвилин.
3. Готовий цукровий сироп прибираємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури. Для цього скористаємося холодною водою або льодом.
4. У остиглий сироп додаємо коньяк і перемішуємо. Просочення готова, її відразу можна використовувати для бісквітних коржів.
Кількість цукрового піску можна зменшити, якщо крем для змащування коржів дуже солодкий. Для просочення в цьому випадку досить буде і половини цукру.