Полуниця з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Полуниця з сиром - це не тільки красиво і смачно. Це ще і дуже корисно. А коли є корисну їжу, як не влітку, коли настає пора улюбленої нами полуниці?
Треба користуватися моментом і їсти полуницю в різному вигляді і під різними соусами. Сьогодні я хочу вам запропонувати сир з карамелізованою полуницею. Звучить ніби як негарно, але готується дуже швидко і дуже смачна страва виходить.
- Сир - 200 грам
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Цукор для карамелі - 2, 5 Ст. Ложки
- Цукор для сиру - 1, 5 Ст. Ложки
- Полуниця - 40-50 грам
1. Сковорідку ставимо на вогонь. Наливаємо в неї воду і 2, 5 столових ложки цукру. Вогонь зменшуємо до середнього. Перемішуємо воду з цукром і чекаємо, поки з'являться бульбашки.
2. Тепер, поки у нас є трохи часу, промиваємо полуницю, видаляємо в неї хвостики і нарізаємо на дрібні шматочки. Через 2-3 хвилини після появи пухирців в сковороді, карамель почне ставати коричневого кольору. У цей момент додаємо в неї полуницю. Помішуємо буквально кілька хвилин і знімаємо сковороду з вогню.
3. Сир, вершки і цукор потрібно збити, щоб вийшов повітряний сирний крем. Це можна зробити в блендері, збити міксером або віночком.
4. Приготуйте дві симпатичних миски і викладіть в них сир. Зверху залийте Карамелізовані полуницю. Я про всяк випадок виставила фото і зі свіжою полуницею. Це на випадок, якщо комусь не захочеться полуниці в карамелі.