Полуничний торт з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Не один важливий свято не проходить без головного десерту - святкового торта. Саме такий торт я пропоную приготувати. Неймовірно солодкий бісквіт з ніжним, полунично-сметанним заварним кремом.
Приготуємо полуничний торт з заварним кремом в домашніх умовах. Насамперед потрібно спекти бісквіт, потім остудити і розділити на чотири поздовжніх пласта. Потім готуємо заварний полуничний крем і сметанним крем. Обидва крему змішуються між собою. Промащуємо кремом коржі і формуємо торт, ставимо його на ніч в холодильник для застигання. Вранці прикрашаємо торт вершками, глазур'ю і свіжими ягодами полуниці. Хай щастить!
- Яйця - 4 штуки(+ 1 яйце для крему)
- Цукор - 140 грам(+ 150 грам для крему)
- Борошно - 140 грам
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 грам
- Полуниця - 600 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Крем - 250 грам
- Вершки - За смаком (для прикраси)
Збиваємо яйця з цукром і ваніліном. Маса повинна загуснути і збільшитися в обсязі.
Додаємо 2 ст.Л. Окропу і масло. Збиваємо ще кілька хвилин до однорідності.
Просіваємо борошно, перемішуємо.
Вливаємо тісто в форму для випічки, застелену пергаментом. Випікаємо бісквіт в духовці 30 хвилин, температура 180 градусів.
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на чотири поперечних, рівних пласта.
Полуницю промийте і видаліть хвостики. За допомогою блендера перетворюємо ягоди в пюре.
Готовий крем. Змішайте яйце з цукром і крохмалем.
Додайте полуничне пюре. Перемішайте і Уваров суміш до загустіння на повільному вогні. Остудіть крем.
Сметану збиваємо з 75 грам цукру до стійких піків.
З'єднуємо сметанний крем з заварним полуничним.
Промащуємо кожен корж кремом і формуємо торт.
Останній корж змащуємо невеликою кількістю крему і розрівнюємо його. Ставимо торт в холодильник на ніч.
Вранці прикрашаємо торт збитими вершками, свіжою полуницею і глазур'ю. Смачного!