Полуничний тарт з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати полуничний тарт з заварним кремом, обов'язково подивіться цей рецепт. Смачний заварний крем на пісочної основі з шаром фруктів зверху - справжнє смакота!
Ну хто зможе встояти перед такою гарною випічкою? звичайно, полуницю можна замінити іншими фруктами і ягодами, наприклад, сливами, малиною або вишнею. Головне - приготувати пісочне тісто, заварний крем і глазур з желе, вона скріпить фрукти і ягоди, завдяки чому вони будуть красиво виглядати в розрізі. Такий пиріг можна приготувати на святковий стіл в якості гарного десерту, або подати його під час дитячого свята. Запевняю, діти залишаться в захваті!
- Вершкове масло - 150 грам (або маргарину; в тісто)
- Борошно - 360 грам(300г в тісто, 60г в крем)
- Цукор - 300 грам(100г в тісто, 200г в крем + 2 столові ложки в глазур)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Желатин - 10 грам
- Вершкове масло - 100 грам (в вершках)
- Полуниця - 800 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 3 штуки(1 в тісто, 2 в вершках)
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 500 мілілітрів
- Вода - 240 мілілітрів(40 для заливки желатину, 200 для самої глазурі)
- Лимонна кислота - 1 щіпка
1. Приготуйте крем: яйця змішайте з цукром, борошном і молоком. Поставте суміш на маленький вогонь, доведіть до загустіння і перших «булек», постійно розмішуючи крем лопаткою.
2. Зніміть крем з вогню, додайте ванільних цукор, м'яке вершкове масло і розмішайте до однорідності. Дайте крему злегка охолонути. Холодне вершкове масло наріжте кубиками, змішайте з борошном, розпушувачем і цукром, і перетріть до стану крихти.
3. Потім додайте яйце і сметану, зберіть тісто в кого. При необхідності додайте трохи борошна або води. Перекладіть тісто в форму діаметром 25-28 см і розподіліть його по дну і бортах.
4. Надішліть форму на 15 хвилин в холодильник або в морозилку на 5 хвилин. Охолоджене тісто наколи виделкою, накрийте пергаментом і зверху насипте вантаж - наприклад, горох.
5. Надішліть тісто в розігріту до 180-190 градусів духовку на 15 хвилин. Потім приберіть вантаж і знову відправте форму в духовку до готовності на 10-15 хвилин.
6. Дайте тарталетці злегка охолонути в формі, після чого вийміть її з форми і повністю остудіть. Ледве теплий крем розподіліть в тарталетці, зверху викладіть промиту, просушену і нарізану полуницю.
7. Приготуйте желейну глазур: желатин залийте невеликою кількістю холодної води і залиште для набухання. У каструлі змішайте воду з цукром і лимонною кислотою.
8. Доведіть до кипіння, остудіть протягом 3 хвилин і додайте набряклий желатин. Добре розмішайте суміш до розчинення желатину, остудіть до кімнатної температури.
9. Акуратно залийте тарт зверху желейною глазур'ю і відправте в холодильник до застигання. Смачного!