Рецепт Полуничний тарт з заварним кремом фото

Полуничний тарт з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Пісочне тісто , Молоко , Полуниця
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги , Торти
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати полуничний тарт з заварним кремом, обов'язково подивіться цей рецепт. Смачний заварний крем на пісочної основі з шаром фруктів зверху - справжнє смакота!

Опис приготування:

Ну хто зможе встояти перед такою гарною випічкою? звичайно, полуницю можна замінити іншими фруктами і ягодами, наприклад, сливами, малиною або вишнею. Головне - приготувати пісочне тісто, заварний крем і глазур з желе, вона скріпить фрукти і ягоди, завдяки чому вони будуть красиво виглядати в розрізі. Такий пиріг можна приготувати на святковий стіл в якості гарного десерту, або подати його під час дитячого свята. Запевняю, діти залишаться в захваті!

  • Вершкове масло - 150 грам (або маргарину; в тісто)
  • Борошно - 360 грам(300г в тісто, 60г в крем)
  • Цукор - 300 грам(100г в тісто, 200г в крем + 2 столові ложки в глазур)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Желатин - 10 грам
  • Вершкове масло - 100 грам (в вершках)
  • Полуниця - 800 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 3 штуки(1 в тісто, 2 в вершках)
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Вода - 240 мілілітрів(40 для заливки желатину, 200 для самої глазурі)
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
полуничний тарт з заварним кремом - фото крок 1
1. Приготуйте крем: яйця змішайте з цукром, борошном і молоком. Поставте суміш на маленький вогонь, доведіть до загустіння і перших «булек», постійно розмішуючи крем лопаткою.
полуничний тарт з заварним кремом - фото крок 2
2. Зніміть крем з вогню, додайте ванільних цукор, м'яке вершкове масло і розмішайте до однорідності. Дайте крему злегка охолонути. Холодне вершкове масло наріжте кубиками, змішайте з борошном, розпушувачем і цукром, і перетріть до стану крихти.
полуничний тарт з заварним кремом - фото крок 3
3. Потім додайте яйце і сметану, зберіть тісто в кого. При необхідності додайте трохи борошна або води. Перекладіть тісто в форму діаметром 25-28 см і розподіліть його по дну і бортах.
полуничний тарт з заварним кремом - фото крок 4
4. Надішліть форму на 15 хвилин в холодильник або в морозилку на 5 хвилин. Охолоджене тісто наколи виделкою, накрийте пергаментом і зверху насипте вантаж - наприклад, горох.
полуничний тарт з заварним кремом - фото крок 5
5. Надішліть тісто в розігріту до 180-190 градусів духовку на 15 хвилин. Потім приберіть вантаж і знову відправте форму в духовку до готовності на 10-15 хвилин.
полуничний тарт з заварним кремом - фото крок 6
6. Дайте тарталетці злегка охолонути в формі, після чого вийміть її з форми і повністю остудіть. Ледве теплий крем розподіліть в тарталетці, зверху викладіть промиту, просушену і нарізану полуницю.
полуничний тарт з заварним кремом - фото крок 7
7. Приготуйте желейну глазур: желатин залийте невеликою кількістю холодної води і залиште для набухання. У каструлі змішайте воду з цукром і лимонною кислотою.
полуничний тарт з заварним кремом - фото крок 8
8. Доведіть до кипіння, остудіть протягом 3 хвилин і додайте набряклий желатин. Добре розмішайте суміш до розчинення желатину, остудіть до кімнатної температури.
полуничний тарт з заварним кремом - фото крок 9
9. Акуратно залийте тарт зверху желейною глазур'ю і відправте в холодильник до застигання. Смачного!

Схожі рецепти