Полуничне варення для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Усе найкраще дітям, адже так? Ми постараємося зварити найсмачніше варення і зберегти якомога більше корисних речовин в ньому. І не будемо робити його дуже солодким, т.К. Діткам шкідливо багато солодощів.
Щоб приготувати варення, в якому залишиться хоч щось корисне, треба варити його якомога менше. Зазвичай варення варять з великою кількістю цукру, а дітям багато солодкого їсти шкідливо. Тому скористайтеся цим простим і досить швидким рецептом приготування варення. Цукора ми візьмемо не так багато, як в більшості рецептів, та й час варіння скоротимо. А варення буде смачним, вашим діткам сподобається!
- Полуниця - 3 кілограма
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Пектин - 20 грам
Полуницю ретельно промиваємо, видаляємо у неї чашолистки.
А тепер переберемо ягоди, поділитися ним popolam. В одну миску викладаємо міцні гарні ягоди, в іншу - занадто стиглі і прим'яті.
Стиглі і прим'яті ягоди перебиваємо блендером з 1 кг. Цукру в однорідне пюре.
Додаємо в пюре цілі ягоди, ставимо їх на вогонь. Доводимо до кипіння і вимикаємо. Залишимо варення в спокої на годинку.
Тепер додамо цукор, що залишився, лимонний сік і пектин. Доводимо варення до кипіння, варимо хвилин 7-8. Чи не даємо варення бурхливо кипіти! Розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо кришками.