Пиріжки з вишнею на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Для приготування таких пиріжків нам потрібно буде здобне тісто Опарне, а все інше - зробити просто. Начинку для пиріжків можна вибрати будь-яку, але сьогодні ми візьмемо пиріжки.
Опис приготування:
На молоці такі пиріжки виходять дуже ніжними і повітряними. Основний час йде на приготування опарного дріжджового тіста. Я готую пиріжки з вишнею на молоці в домашніх умовах дуже часто і у мене йде на весь процес не більше 3 годин.
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі - 15 грам
- Борошно - 4 склянки
- Ванільний цукор - 15 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Вишні - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
1. Для початку потрібно зробити опару: в тепле молоко всипаємо 3 ложки цукру, сіль, дріжджі і ставимо в тепло. Через тридцять хвилин почнемо замішувати тісто.
2. Вливаємо олію і всипаємо борошно і починаємо заміс. Я зазвичай використовую вершкове масло для здоби і 4 яйця.
3. Ми залишаємо тісто, щоб воно підійшло мінімум в 2 рази в теплому місці. Після підняття, його потрібно буде 2 рази"посадити" .
4. Розкачуємо тісто і викладаємо в середину вишні. Зверху присипте трохи цукром.
5. Загортаємо пиріжки і складаємо їх один до одного на деку. Зверху потрібно змастити яйцем і дати їм трохи постояти, поки духовка нагрівається.
6. За цим рецептом виходить досить багато пиріжків. Випікаються вони не довше 25 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Їсти їх можна з молоком, компотом і будь-якими напоями. Смачного!