Пиріжки з вишнею на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування таких пиріжків нам потрібно буде здобне тісто Опарне, а все інше - зробити просто. Начинку для пиріжків можна вибрати будь-яку, але сьогодні ми візьмемо пиріжки.
На молоці такі пиріжки виходять дуже ніжними і повітряними. Основний час йде на приготування опарного дріжджового тіста. Я готую пиріжки з вишнею на молоці в домашніх умовах дуже часто і у мене йде на весь процес не більше 3 годин.
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі - 15 грам
- Борошно - 4 склянки
- Ванільний цукор - 15 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Вишні - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 100 грам

1. Для початку потрібно зробити опару: в тепле молоко всипаємо 3 ложки цукру, сіль, дріжджі і ставимо в тепло. Через тридцять хвилин почнемо замішувати тісто.

2. Вливаємо олію і всипаємо борошно і починаємо заміс. Я зазвичай використовую вершкове масло для здоби і 4 яйця.

3. Ми залишаємо тісто, щоб воно підійшло мінімум в 2 рази в теплому місці. Після підняття, його потрібно буде 2 рази "посадити" .

4. Розкачуємо тісто і викладаємо в середину вишні. Зверху присипте трохи цукром.

5. Загортаємо пиріжки і складаємо їх один до одного на деку. Зверху потрібно змастити яйцем і дати їм трохи постояти, поки духовка нагрівається.

6. За цим рецептом виходить досить багато пиріжків. Випікаються вони не довше 25 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Їсти їх можна з молоком, компотом і будь-якими напоями. Смачного!