Рецепт Пиріжки з сиром на сковороді фото

Пиріжки з сиром на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 20 хв.

Гості на порозі, а пригостити їх нічим? Такі ситуації трапляються практично з кожним, і варто мати під рукою парочку рецептів швидких закусок. Один з таких - пиріжки з сиром на сковороді.

Опис приготування:

Пиріжки з сиром на сковороді - це відмінний варіант випічки на швидку руку. Використовувати можна також дріжджове тісто, однак це збільшить час приготування. Зелень можна вибрати абсолютно будь-яку - петрушку, Kinzu, кріп і все, що виявиться в холодильнику.

  • Листкове тісто - 400 грам
  • Сир - 350-450 грам
  • Зелень - 20 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2-4 Ст. Ложок
пиріжки з сиром на сковороді - фото крок 1
1. Насамперед необхідно розморозити тісто. Далі рецепт приготування пиріжків з сиром на сковороді займе менше півгодини. У глибокій мисці потрібно з'єднати сир з вимитого, дрібно нарізаною зеленню і ретельно перемішати. При бажанні можна додати дрібку солі.
пиріжки з сиром на сковороді - фото крок 2
2. Коли тісто стало м'яким, його потрібно викласти на присипану борошном поверхню. За допомогою качалки тісто треба розкачати досить тонко, проте не допускаючи дірочок. Відступивши трохи від краю, викласти начинку.
пиріжки з сиром на сковороді - фото крок 3
3. Тепер можна загорнути тісто в щільний рулет. При кожному новому шарі необхідно притискати руками тісто, щоб не було великих просвітів.
пиріжки з сиром на сковороді - фото крок 4
4. Саме час розділити великий рулет на порційні шматочки. Вони можуть бути будь-якого розміру, проте краще робити їх не дуже великими, щоб зручно було розмістити на сковороді.
пиріжки з сиром на сковороді - фото крок 5
5. На сковороду налити рослинне (при бажанні можна замінити вершковим) масло і як слід його розігріти. Надіслати на сковороду пиріжки і обсмажити на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін. Такі пиріжки з сиром на сковороді в домашніх умовах смажаться не більше 5 хвилин. Потім їх потрібно викласти на паперову серветку, щоб вбралося зайве масло. Подавати до столу їх можна гарячими, однак і холодні вони дуже смачні.

Схожі рецепти