Пиріжки з сиром на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 20 хв.
Гості на порозі, а пригостити їх нічим? Такі ситуації трапляються практично з кожним, і варто мати під рукою парочку рецептів швидких закусок. Один з таких - пиріжки з сиром на сковороді.
Опис приготування:
Пиріжки з сиром на сковороді - це відмінний варіант випічки на швидку руку. Використовувати можна також дріжджове тісто, однак це збільшить час приготування. Зелень можна вибрати абсолютно будь-яку - петрушку, Kinzu, кріп і все, що виявиться в холодильнику.
- Листкове тісто - 400 грам
- Сир - 350-450 грам
- Зелень - 20 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-4 Ст. Ложок
1. Насамперед необхідно розморозити тісто. Далі рецепт приготування пиріжків з сиром на сковороді займе менше півгодини. У глибокій мисці потрібно з'єднати сир з вимитого, дрібно нарізаною зеленню і ретельно перемішати. При бажанні можна додати дрібку солі.
2. Коли тісто стало м'яким, його потрібно викласти на присипану борошном поверхню. За допомогою качалки тісто треба розкачати досить тонко, проте не допускаючи дірочок. Відступивши трохи від краю, викласти начинку.
3. Тепер можна загорнути тісто в щільний рулет. При кожному новому шарі необхідно притискати руками тісто, щоб не було великих просвітів.
4. Саме час розділити великий рулет на порційні шматочки. Вони можуть бути будь-якого розміру, проте краще робити їх не дуже великими, щоб зручно було розмістити на сковороді.
5. На сковороду налити рослинне (при бажанні можна замінити вершковим) масло і як слід його розігріти. Надіслати на сковороду пиріжки і обсмажити на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін. Такі пиріжки з сиром на сковороді в домашніх умовах смажаться не більше 5 хвилин. Потім їх потрібно викласти на паперову серветку, щоб вбралося зайве масло. Подавати до столу їх можна гарячими, однак і холодні вони дуже смачні.