Пиріжки з картоплею і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є варену картоплю і пучок кропу або петрушки, ви можете спекти чудові пиріжки з картоплею і зеленню. Для тесту ще знадобиться борошно і кефір. Пиріжки вийдуть смачні і рум'яні!
Як приготувати пиріжки з картоплею і зеленню?
1. Замісити тісто. Борошно просійте в високу миску, всипте сіль, додайте рослинне масло. Додайте розпушувач, кефір і замісити тісто. Тісто повинне вийти еластичним і не липнути до рук. Додайте борошна, якщо тісто липне. Потім покладіть його в миску під кухонний рушник на півгодини.
2. Кріп і (або) петрушку промийте, просушіть паперовим рушником і дрібно нарубати.
3. Картопля почистіть, поставте варити. Не забудьте посолити.
4. Готову картоплю зітреш. Змішайте з зеленню.
5. По закінченню півгодини (з такого моменту, коли ви викладете тісто під рушник) тісто розкачати в ковбаску, розділіть його на рівні шматочки і сформуйте кульки.
9. Кожна кулька розкачайте в коржик.
10. На корж викладіть столову ложку начинки з гіркою, кінець кліпу.
11. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього пиріжки.
12. Змастіть поверхню булочок попередньо збитим яйцем за допомогою пензлика.
13. Випікайте пиріжки з картоплею і зеленню в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
Пиріжки з картоплею і зеленню готові!
Смачного!
- Борошно - 4 склянки
- Кефір - 300 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Картопля - 7 штук
- Зелень (пучок) - 1 штука (петрушка і / або кріп)
1. Замісити тісто. Борошно просійте в високу миску, всипте сіль, додайте рослинне масло. Додайте розпушувач, кефір і замісити тісто. Тісто повинне вийти еластичним і не липнути до рук. Додайте борошна, якщо тісто липне. Потім покладіть його в миску під кухонний рушник на півгодини.
2. Кріп і (або) петрушку промийте, просушіть паперовим рушником і дрібно нарубати.
3. Картопля почистіть, поставте варити. Не забудьте посолити.
4. Готову картоплю зітреш. Змішайте з зеленню.
5. По закінченню півгодини (з такого моменту, коли ви викладете тісто під рушник) тісто розкачати в ковбаску, розділіть його на рівні шматочки і сформуйте кульки.
9. Кожна кулька розкачайте в коржик.
10. На корж викладіть столову ложку начинки з гіркою, кінець кліпу.
11. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього пиріжки.
12. Змастіть поверхню булочок попередньо збитим яйцем за допомогою пензлика.
13. Випікайте пиріжки з картоплею і зеленню в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
Пиріжки з картоплею і зеленню готові!
Смачного!