Пиріг з вівсянки
(покроковий рецепт з фото)
Вівсянка - це універсальний інгредієнт. З неї виходить не тільки смачна і корисна каша, але і дуже смачні десерти. Розповім про один такий - як приготувати пиріг з вівсянки з використанням яблук.
Пиріг корисний, адже містить мало цукру, а замість звичайної пшеничної муки використовується вівсянка. Пиріг варто подавати остиглим, так набагато смачніше. Можна використовувати будь-який сорт яблук, але краще тверді. Готовий пиріг подавайте з чашкою зеленого або чорного чаю.
- Яблука - 2 штуки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Яблучне пюре - 1, 5 склянки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 1, 5 склянки
- Вівсянка - 2, 5 склянки
1. Вимийте яблука, розріжте кожне навпіл і видаліть серцевину, а також хвостики. Наріжте яблука невеликими шматочками або кубиками.
2. У миску викладіть яблука, додайте лимонний сік, 0, 5 чайної ложки кориці, крохмаль, лимонний сік, перемішайте.
3. На дно форми для випікання викладіть шматочки яблук разом зі спеціями.
4. В іншій ємності змішайте яйця, яблучне пюре, сіль, розпушувач, корицю.
5. Гарненько розмішайте все віночком і влийте молоко, перемішайте знову.
6. Додайте в суміш рідких інгредієнтів вівсянку, розмішайте ложкою або віночком.
7. Вилийте підготовлену суміш поверх яблучного шару.
8. Запікайте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45-50 хвилин.
9. Готовий пиріг дістаньте з духовки і залиште до повного охолодження, тільки тоді наріжте його шматочками і подавайте.