Рецепт Пиріг з вівсянки фото

Пиріг з вівсянки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Вівсянка , Крупи
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Вівсянка - це універсальний інгредієнт. З неї виходить не тільки смачна і корисна каша, але і дуже смачні десерти. Розповім про один такий - як приготувати пиріг з вівсянки з використанням яблук.

Опис приготування:

Пиріг корисний, адже містить мало цукру, а замість звичайної пшеничної муки використовується вівсянка. Пиріг варто подавати остиглим, так набагато смачніше. Можна використовувати будь-який сорт яблук, але краще тверді. Готовий пиріг подавайте з чашкою зеленого або чорного чаю.

  • Яблука - 2 штуки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Яблучне пюре - 1, 5 склянки
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Вівсянка - 2, 5 склянки
пиріг з вівсянки - фото крок 1
1. Вимийте яблука, розріжте кожне навпіл і видаліть серцевину, а також хвостики. Наріжте яблука невеликими шматочками або кубиками.
пиріг з вівсянки - фото крок 2
2. У миску викладіть яблука, додайте лимонний сік, 0, 5 чайної ложки кориці, крохмаль, лимонний сік, перемішайте.
пиріг з вівсянки - фото крок 3
3. На дно форми для випікання викладіть шматочки яблук разом зі спеціями.
пиріг з вівсянки - фото крок 4
4. В іншій ємності змішайте яйця, яблучне пюре, сіль, розпушувач, корицю.
пиріг з вівсянки - фото крок 5
5. Гарненько розмішайте все віночком і влийте молоко, перемішайте знову.
пиріг з вівсянки - фото крок 6
6. Додайте в суміш рідких інгредієнтів вівсянку, розмішайте ложкою або віночком.
пиріг з вівсянки - фото крок 7
7. Вилийте підготовлену суміш поверх яблучного шару.
пиріг з вівсянки - фото крок 8
8. Запікайте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45-50 хвилин.
пиріг з вівсянки - фото крок 9
9. Готовий пиріг дістаньте з духовки і залиште до повного охолодження, тільки тоді наріжте його шматочками і подавайте.

Схожі рецепти