Рецепт Пиріг з варенням без яєць фото

Пиріг з варенням без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви притримуєте поста або просто алергія на яйця, тоді мій рецепт вам стане в нагоді, дивіться як приготувати пиріг з варенням без яєць. Пиріг дуже смачний і довгий час може зберігатися і не черствіти, завдяки рослинній олії в складі.

Опис приготування:

У такий пиріг можна додати різні спеції і сухофрукти, горішки та інше. Кількість цукру і борошна може відрізнятись від мого, адже більшу роль відіграє варення, ніж воно густіше, тим менше піде борошна, чим солодший - цукру. У мене був вишневий густий джем, він досить солодкий, але з кислинкою, тому я поклала навіть трохи менше, ніж 150 г цукру і вийшло чудово. І поговоримо про колір пирога, кожен раз він різний, адже використовується варення буде фарбувати. Темні пироги виходять з варення з синьою сливи, шовковиці, вишні. Світлі - абрикос, агрус, яблуко. Груша і т.Д. Пробуйте пиріг, дуже рада буду відгуками і фотозвіт! хай щастить!

  • Варення - 100 мілілітрів
  • Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 280 грам
  • Розпушувач - 10 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яблучний сік - 100 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 100 мілілітрів
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
  • Мак - 1 Ст. Ложка
пиріг з варенням без яєць - фото крок 1
1. Підготуйте продукти для пирога. Сік яблучний у мене натуральний неосвітлений, його можна замінити на будь-який інший, який є вдома. Також крім кунжуту, горіхів і маку, можна додати трохи родзинок або кураги. Приступимо!
пиріг з варенням без яєць - фото крок 2
2. У глибокій посудині з'єднайте рослинна олія без запаху з соком, варенням і цукром. Варення потрібно не дуже густе, більш-менш однорідне, я часто печу з вишневого джему, мені подобається темний колір пирога і смак. Відмінно підійде абрикосове варення або сливове.
пиріг з варенням без яєць - фото крок 3
3. В іншій сухий посудині з'єднайте борошно з розпушувачем і корицею. Можна додати додатково дрібку кардамону або імбиру, мускатного горіха. Розпушувач я використовую в рецептах тільки свого приготування, в цьому випадку я впевнена, що випічка точно підійде і буде пишною.
пиріг з варенням без яєць - фото крок 4
4. Очищені волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді до появи легкого аромату, зніміть, остудіть і подрібніть. Занадто дрібну крихту робити не варто, щоб в розмірі траплялися великі шматочки.
пиріг з варенням без яєць - фото крок 5
5. У тісто додайте горіхи, кунжут і мак.
пиріг з варенням без яєць - фото крок 6
6. Перемішайте добре, маса досить густа, але форму не тримає, розпливається, так і має бути.
пиріг з варенням без яєць - фото крок 7
7. Застелите форму пергаментом, змастіть маслом і перелийте тісто, розрівняйте лопаткою або ложкою. Прогрейте духовку до 180 градусів і відправте пиріг випікатися.
пиріг з варенням без яєць - фото крок 8
8. Через 40 хвилин мій пиріг був готовий. Але час регулюйте індивідуально, від можливостей своєї духовки, від 40 до 50 хвилин йому буде досить. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою - з готового тіста вона повинна виходити сухою. Остудіть пиріг поріжте і подавайте.
пиріг з варенням без яєць - фото крок 9
9. Приємного!

Схожі рецепти