Пиріг з вареним згущеним молоком і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам давно хотілося приготувати що-небудь "таке", то вам точно варто витратити час на цей пиріг. Я готую його в особливих випадках, але він також він підійде і для повсякденного чаювання.
При подачі можна посипати пиріг з вареним згущеним молоком і яблуками горіхами і цукровою пудрою, наприклад. Також можете прикрасити його на свій смак.
- Олія - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Крижана вода - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 75 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Солодкі яблука - 4 штуки
- Ваніль - 0, 5 штуки (половина стручка)
- Банка вареного згущеного молока - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Грецькі горіхи - За смаком
Візьміть комбайн, покладіть туди борошно, сіль і масло. Збийте.
Влийте воду, збийте тісто.
Сформуйте грудку з тіста. Потім розкачати його, викладіть у форму і обріжте краю.
Тепер потрібно проколоти виделкою дно. Випікайте форму для пирога в духовці при 200 градусах (15 хвилин).
Тепер потрібно проколоти виделкою дно. Випікайте форму для пирога в духовці при 200 градусах (15 хвилин).
Приготовим начинку. Візьміть сковорідку. Покладіть в неї цукор, доведіть його на сильному вогні до стану плавлення. Коли він стане коричневим, влийте трохи води, гарненько перемішайте.
Візьміть яблука. Наріжте. Викладіть в сироп, додайте ваніль. Тушіте, поки не випарується сік від яблук.
Змішайте з шматочком масла. Викладіть яблука на тарілку, дайте їм охолонути.
Візьміть яйця, замішайте їх зі згущеним молоком.
Викладіть яблука в готову Тартинка, полийте згущеним молоком з яйцями.
Запікайте 40 хвилин при 170 градусах.
Смачного!
Смачного!