Пиріг з чорницею і коричневим цукром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з чорницею, корицею, коричневим цукром і цукровою пудрою.
Цей пиріг ідеальний для сніданку, також його зручно брати з собою на пікнік. Для його приготування ви можете використовувати як свіжу чорницю, так і заморожену.
- Розпушувача - 2 чайних ложки
- Кориці - 1/2 чайних ложки
- Солі - 1/8 чайних ложки (плюс щіпка)
- Великих яйця - 2 штуки
- Паличка несолоного вершкового масла, кімнатної температури - 1 штука
- Чорниці - 450 грам
- Цукрова пудра для посипання - За смаком
1. Розігріти духовку зі стійкою в центрі до 190 градусів. Змастити маслом форму для пирога і помістити на деко. Перемішати в мисці борошно, розпушувач, корицю і 1/8 чайної ложки солі. Міксером у великій мисці збити яєчні білки з дрібкою солі в піну. З іншого великій мисці збити вершкове масло і цукор на середній швидкості до кремової консистенції. Додати яєчні жовтки і збивати ще 2 хвилини. Зменшити швидкість міксера і додати половину сухих інгредієнтів, потім все молоко, а потім залишилися сухі інгредієнти, збиваючи після кожного додавання.
2. Викласти в тісто чверть збитих білків і розмішати великим гуязикам шпателем. Поступово додати решту білки. Викласти тісто в підготовлену форму.
Випікати пиріг в духовці протягом 35-40 хвилин до золотистого кольору, поки тонкий ніж, вставлений в центр пирога, не виходитиме чистим. Поставити форму на стійку і дати пирогу охолонути у формі протягом приблизно 30 хвилин.
Випікати пиріг в духовці протягом 35-40 хвилин до золотистого кольору, поки тонкий ніж, вставлений в центр пирога, не виходитиме чистим. Поставити форму на стійку і дати пирогу охолонути у формі протягом приблизно 30 хвилин.
3. Потім витягти пиріг з форми, посипати цукровою пудрою, нарізати на квадрати розміром 5 см і подавати теплим. Зберігати пиріг при кімнатній температурі протягом 3 днів. Також ви можете загорнути пиріг герметично і заморозити його на термін до 2 місяців.