Пиріг солодкий
(покроковий рецепт з фото)
Як зробити найпростіший на світі солодкий пиріг? Звичайно ж, з варення, яке завжди є під рукою. Випічка готується дуже швидко, що зручно, якщо ви не звикли довго "крутитися" на кухні.
Приготуємо пиріг солодкий в домашніх умовах. Вам знадобиться будь-яке доступне варення (бажано без кісточок). Ідеально підійде полуничне, малинове або навіть якийсь джем. Випікати пиріг можна у великій рознімною формі або в невеликих силіконових формочках. Хай щастить!
- Варення - 500 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 1 Склянка
- Обкладинка - За смаком
Перемішайте варення з содою, цукром і сіллю. Залиште суміш в теплому місці приблизно на 30 хвилин.
Додайте тепер кефір або сметану, все перемішайте.
Поступово засинаючи борошно, вимішуємо тісто, щоб по консистенції воно нагадувало густу сметану.
Перекладаємо тісто в форму, випікаємо пиріг в духовці 40 хвилин при температурі в 180 градусів.
Присипаємо готовий пиріг цукровою пудрою. Смачного!