Рецепт Пиріг на сметані з куркою фото

Пиріг на сметані з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка
Вегетаріанське харчування , Веганські страви
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Приготуємо смачним домашній пиріг. Особливість цього пирога в простоті і легкості його приготування. Тісто робиться як на оладки, а начинка може бути будь-який. Важливо дотримати кілька правил.

Опис приготування:

Ось такі прості пироги можна готувати з різним наповненням. Це може бути шинка, ковбаса, готове відварене м'ясо. У тісто для такого пирога рекомендую класти натертий сир. Він скріплює пиріг, до того ж - від сиру пиріг виходить дуже ніжним. У тесті абсолютно немає вершкового масла, і сир цей момент нейтралізує. Розповідаю, як приготувати пиріг на сметані з куркою.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Курка відварна або копчена - 400 грам
  • Сіль, перець чорний мелений, спеції за смаком - За смаком
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крем - 200 грам(1 склянка)
  • Твердий сир - 100 грам
пиріг на сметані з куркою - фото крок 1
У мисочку вбийте яйця. Додайте сіль, розпушувач і спеції.
пиріг на сметані з куркою - фото крок 2
Слідом додайте сметану. Масу збийте вінчиком до однорідності.
пиріг на сметані з куркою - фото крок 3
Тепер просіюємо борошно, вводимо її в тісто. Всю масу добре вимішуємо. Маса буде рідкої, близькою за консистенцією до тесту для оладок.
пиріг на сметані з куркою - фото крок 4
Куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Чим дрібніше ми його наріжемо, тим приємніше буде його їсти в готовому пирозі.
пиріг на сметані з куркою - фото крок 5
Натріть на крупній тертці твердий сир, додайте його в тісто. Сир можете брати будь-який, який захочете. Швидко вимісіть тісто.
пиріг на сметані з куркою - фото крок 6
Тісто викладаємо у форму для запікання. Розрівняйте його, щоб пиріг при випіканні НЕ"покосився" .
пиріг на сметані з куркою - фото крок 7
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте пиріг в духовці до рум'яної. Пиріг готується близько 40 хвилин. На поверхні з'явиться приємна рум'яна кірочка.

Схожі рецепти