Рецепт Швидкий пиріг на сметані фото

Швидкий пиріг на сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На полуденок
Випічка, Пироги

Варіантів, як приготувати швидкий пиріг на сметані, безліч. Я хочу запропонувати рецепт, за яким, навіть зовсім не вміючи звертатися з борошном і тестом, можна легко приготувати смачний пиріг.

Рецепт простий і доступний навіть для початківців пекарів.

1) Збийте виделкою яйце, щоб змішати жовток і білок. Влийте сметану, додайте сіль, розпушувач і цукор, продовжуючи збивати.

2) постійно помішуючи, частинами введіть 1 склянка борошна, так у вас буде менше грудочок. Коли тісто буде однорідним, потроху додавайте другий стакан борошна, але не поспішайте: повинна вийти маса такої ж консистенції, як і тісто для оладок (або трохи гущі), тому не обов'язково у вас піде вся мука.

3) Тепер тісто вилийте в форму, випікайте при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Готовність визначте за допомогою скіпки або зубочистки.

4) Не рекомендую використовувати для цього пирога невелику, глибоку форму, це може збільшити час приготування, так як шар тіста теж буде більше. Краще використовуйте широкі і плоскі ємності для випікання, і тоді у вас все вийде швидко!


  • Крем - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Яйця - 1 штука (велике)
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Цукор - 100-120 грам
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки (можна замінити содою, Предварительно погашенной уксусом, Перед добавлением в тесто.)
Рецепт простий і доступний навіть для початківців пекарів.

1) Збийте виделкою яйце, щоб змішати жовток і білок. Влийте сметану, додайте сіль, розпушувач і цукор, продовжуючи збивати.

2) постійно помішуючи, частинами введіть 1 склянка борошна, так у вас буде менше грудочок. Коли тісто буде однорідним, потроху додавайте другий стакан борошна, але не поспішайте: повинна вийти маса такої ж консистенції, як і тісто для оладок (або трохи гущі), тому не обов'язково у вас піде вся мука.

3) Тепер тісто вилийте в форму, випікайте при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Готовність визначте за допомогою скіпки або зубочистки.

4) Не рекомендую використовувати для цього пирога невелику, глибоку форму, це може збільшити час приготування, так як шар тіста теж буде більше. Краще використовуйте широкі і плоскі ємності для випікання, і тоді у вас все вийде швидко!

Схожі рецепти