Рецепт Пиріг на кефірі з капустою фото

Пиріг на кефірі з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Капуста , Кефір
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Проста домашня випічка часом радує не менше, ніж вишукані закордонні делікатеси. Хочу запропонувати вам нескладний, але дуже вдалий спосіб, як приготувати пиріг на кефірі з капустою.

Опис приготування:

Це пиріг - чудовий варіант ситного перекусу або навіть обіду або вечері. В начинку, крім капусти, можна додати овочі або гриби, наприклад, а також відварене яйце. Пиріг гарний тим, що подавати до столу його можна і в гарячому, і в холодному вигляді. Приголомшливий рецепт для всієї родини, який рекомендую повторити вдома.

  • Дріжджі - 8 грам (сухі)
  • Борошно - 450 грам
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка(+ в начинку)
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 2 чайних ложки(+ для смаження)
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Гриби - 100 грам (по бажанню)
  • Капуста - 300 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
пиріг на кефірі з капустою - фото крок 1
1. З борошна, кефіру, дріжджів, яйця, цукру, солі і рослинної олії замісити тісто. Дуже зручно використовувати для цього хлібопічку, але можна замішувати і руками. Залиште тісто"підходити" .
пиріг на кефірі з капустою - фото крок 2
2. А тим часом можна зайнятися начинкою. На сковороді розігрійте трохи олії. Нашинкуйтекапусту, викладіть її на сковороду. Додайте за смаком сіль і (при бажанні) перець. Можна додати томатну пасту для кольору. Гасіть на середньому вогні, помішуючи, до м'якості.
пиріг на кефірі з капустою - фото крок 3
3. Щоб зробити начинку цікавіше, в даному випадку використовується цибуля з морквою і грибами. Викладіть все на окрему сковороду з маслом і обсмажте до готовності. Підсолити і поперчіть за смаком.
пиріг на кефірі з капустою - фото крок 4
4. Додайте в капусту, перемішайте. Тушкуйте разом ще 5 хвилин, і після зніміть з вогню. Дайте начинці добре охолонути.
пиріг на кефірі з капустою - фото крок 5
5. А готове тісто тим часом потрібно розділити на дві частини.
пиріг на кефірі з капустою - фото крок 6
6. І тонко розкачати. Викладіть один пласт тесту на деко.
пиріг на кефірі з капустою - фото крок 7
7. Розподіліть рівним шаром начинку, відступаючи по краях.
пиріг на кефірі з капустою - фото крок 8
8. Зверху накрийте другим шаром тіста, щільно защипніть краю. Зробіть невеликий отвір для виходу пари. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку.
пиріг на кефірі з капустою - фото крок 9
9. Запікайте пиріг на кефірі з капустою в домашніх умовах до рум'яності. Після дістаньте з духовки і гарячий пиріг змастіть вершковим маслом. Остудіть трохи - і можна подавати до столу.
Смачного!

Схожі рецепти