Пиріг на кефірі з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Проста домашня випічка часом радує не менше, ніж вишукані закордонні делікатеси. Хочу запропонувати вам нескладний, але дуже вдалий спосіб, як приготувати пиріг на кефірі з капустою.
Це пиріг - чудовий варіант ситного перекусу або навіть обіду або вечері. В начинку, крім капусти, можна додати овочі або гриби, наприклад, а також відварене яйце. Пиріг гарний тим, що подавати до столу його можна і в гарячому, і в холодному вигляді. Приголомшливий рецепт для всієї родини, який рекомендую повторити вдома.
- Дріжджі - 8 грам (сухі)
- Борошно - 450 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка(+ в начинку)
- Цукор - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 чайних ложки(+ для смаження)
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Гриби - 100 грам (по бажанню)
- Капуста - 300 грам
- Вершкове масло - 20 грам
1. З борошна, кефіру, дріжджів, яйця, цукру, солі і рослинної олії замісити тісто. Дуже зручно використовувати для цього хлібопічку, але можна замішувати і руками. Залиште тісто "підходити" .
2. А тим часом можна зайнятися начинкою. На сковороді розігрійте трохи олії. Нашинкуйтекапусту, викладіть її на сковороду. Додайте за смаком сіль і (при бажанні) перець. Можна додати томатну пасту для кольору. Гасіть на середньому вогні, помішуючи, до м'якості.
3. Щоб зробити начинку цікавіше, в даному випадку використовується цибуля з морквою і грибами. Викладіть все на окрему сковороду з маслом і обсмажте до готовності. Підсолити і поперчіть за смаком.
4. Додайте в капусту, перемішайте. Тушкуйте разом ще 5 хвилин, і після зніміть з вогню. Дайте начинці добре охолонути.
5. А готове тісто тим часом потрібно розділити на дві частини.
6. І тонко розкачати. Викладіть один пласт тесту на деко.
7. Розподіліть рівним шаром начинку, відступаючи по краях.
8. Зверху накрийте другим шаром тіста, щільно защипніть краю. Зробіть невеликий отвір для виходу пари. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку.
9. Запікайте пиріг на кефірі з капустою в домашніх умовах до рум'яності. Після дістаньте з духовки і гарячий пиріг змастіть вершковим маслом. Остудіть трохи - і можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!