Печиво з банана і геркулесу
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий рецепт приготування корисного дієтичного печива. Доступні інгредієнти, легкість приготування і максимум користі для фігури - ось достоїнства цього печива.
Ці печива полюбляться тим, хто стежить за своєю фігурою і намагається правильно і корисно харчуватися. Саме тому в складі печива ви не знайдете цукру і жирів. Таке печиво чудово підійде для перекусу на роботі, для вечері зі склянкою йогурту або кефіру. Рецепт, як приготувати печиво з банана і геркулесу, дуже простий, він перед вами.
- Геркулес - 2 склянки
- Банан - 2 штуки
- Масло рослинне - За смаком (або вершкове (для змазування дека))
Геркулес подрібніть в блендері. Можна подрібнити половину пластівців, а половину залишити як є. В цьому випадку печива вийдуть трохи грубіше за текстурою.
Дуже стиглі банани очищаємо і подрібнюємо в блендері в кашку.
Викладаємо бананове пюре в миску і додаємо до нього перемелений геркулес. Можна додати подрібнені горіхи, родзинки або подрібнену курагу.
І перемішуємо пюре з геркулес в однорідну масу. Залежно від величини бананів маса може бути густий або трохи рідині. З густої маси вийдуть більш жорсткі печива, а в другому випадку - більш ніжні.
Змащуємо деко олією. Формуємо печива, їх виходить 10-12 штук.
І випікаємо печива в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 15-20. Дайте їм трохи охолонути, а потім знімайте пробу