Печиво на ряжанка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20-30
Час приготування: 40 хв.
Простий рецепт печива, приготованого на ряжанка. Така проста випічка повинна постійно бути у вашому будинку, адже печиво можна їсти не тільки самому, але і пригощати їм несподіваних гостей!
Опис приготування:
Перед вами простий рецепт приготування печива на ряжанка. За великим рахунком використовувати саме ряжанку байдуже. Ви можете замінити ряжанку іншим молочним інгредієнтом, наприклад - кефіром, йогуртом або сметаною. Вдалого приготування!
- Ряжанка - 1 Склянка (чашка)
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 12 грам
- Борошно - 1/2 склянки(+ 1 чашка для начинки)
- Вершкове масло - 250 грам(+ 6 ст.Л. Розтопленого масла для начинки)
- Цукор - 1/2 склянки
- Ванілін - 1 За смаком
Натріть на тертці заморожене масло. У глибокій мисці змішайте борошно і розпушувач, потім додайте масло, розітріть все в крихту. Додайте кефір, змішаний з яйцем. Замісити тісто, поставте його в холодильник на 1 час.
Для приготування начинки розтираємо цукор з борошном і маслом в крихту. Ділимо начинку на 8 частин. Витягуємо тісто з холодильника і поділяємо навпіл. Одну частину тіста тонко розкачати, присипте частиною начинки, трохи втисніть її всередину. Складіть тісто навпіл і тонко розкачати. Потім знову викладіть начинку, складіть навпіл і розкачайте. Чим більше шарів у вас вийде, тим смачніше буде печиво. Змастіть тісто яйцем, зробіть в ньому проколи вилкою. Наріжте тісто трикутничками.
Викладіть печиво на деко, застелений папером для випічки. Випікайте в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного!