Рецепт Печеня з індички фото

Печеня з індички
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка , Птах
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Печеня з індички готується з тулуба індички (грудної частини) без ніжок і крил. Рецепт приготування - простий. Не треба буде робити начинку, а в результаті отримаєте соковите і ароматне м'ясо.

Опис приготування:

Для печені з індички над приготувати суміш подрібнених трав. Раджу використовувати свіжі трави, вони більш ароматні. Не біда, звичайно, якщо у вас тільки сушений букет. Печеня з індички відмінно можна використовувати і на наступний день в якості закуски або салату.

  • Грудка індички з кістками - 2-3 кілограм
  • Вершкове масло - 60-70 грам
  • Чебрець подрібнений - 1 Ст. Ложка
  • Розмарин подрібнений - 1 Ст. Ложка
  • Шавлія подрібнений - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
печеня з індички - фото крок 1
1. Увімкніть духовку нагріватися на 230 градусів. Масло вершкове кімнатної температури перемішайте з чебрецем, розмарином, сіллю і перцем. Цю суміш треба засунути під шкіру індички. Зробіть прорізи. Зверху індичку натріть сіллю.
печеня з індички - фото крок 2
2. Змастіть індичку оливковою олією, викладіть в посуд для запікання. Температуру духовки понизьте до 180 і відправте індичку запікатися. Кілограм індички запікається приблизно 40-50 хвилин.
печеня з індички - фото крок 3
3. Виберіть індичку з духовки. Викладіть на тарілку. Нехай полежить хвилин 15. Потім наріжте і подавайте з овочами, рисом, картоплею або кашами.

Схожі рецепти