Печеня з індички
(покроковий рецепт з фото)
Печеня з індички готується з тулуба індички (грудної частини) без ніжок і крил. Рецепт приготування - простий. Не треба буде робити начинку, а в результаті отримаєте соковите і ароматне м'ясо.
Для печені з індички над приготувати суміш подрібнених трав. Раджу використовувати свіжі трави, вони більш ароматні. Не біда, звичайно, якщо у вас тільки сушений букет. Печеня з індички відмінно можна використовувати і на наступний день в якості закуски або салату.
- Грудка індички з кістками - 2-3 кілограм
- Вершкове масло - 60-70 грам
- Чебрець подрібнений - 1 Ст. Ложка
- Розмарин подрібнений - 1 Ст. Ложка
- Шавлія подрібнений - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
1. Увімкніть духовку нагріватися на 230 градусів. Масло вершкове кімнатної температури перемішайте з чебрецем, розмарином, сіллю і перцем. Цю суміш треба засунути під шкіру індички. Зробіть прорізи. Зверху індичку натріть сіллю.
2. Змастіть індичку оливковою олією, викладіть в посуд для запікання. Температуру духовки понизьте до 180 і відправте індичку запікатися. Кілограм індички запікається приблизно 40-50 хвилин.
3. Виберіть індичку з духовки. Викладіть на тарілку. Нехай полежить хвилин 15. Потім наріжте і подавайте з овочами, рисом, картоплею або кашами.