Печеня з індички на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Вельми апетитне блюдо, повірте! Корисне м'ясо, овочі, ароматні спеції - у вас ще не потекли слинки? Готуємо швидко і смачно!
Печеня - дуже апетитне і ситне блюдо. А ви готували його з індички? Пропоную вам рецепт приготування печені з індички на сковороді. М'ясо індички вважається дієтичним, воно нежирне і, щоб воно швидше приготувалося і не було в результаті сухим, я пропоную замаринувати м'ясо на кілька годин. А ще краще, якщо ви замарінуете його з вечора. Рецепт приготування цієї страви нескладний, і фото кожного етапу це підтверджує. Дивимося їх, уважно читаємо опис і готуємо смачне блюдо. Удачі вам і приємного апетиту!
- Філе індички - 300 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Перець болгарський - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля пориста - 1 штука (використовуємо тільки білу частину )
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок(1-1, 5 ст ложки - для обсмажування м'яса, інше - для обсмажування овочів)
- Вершкове масло - 50 грам
Нарізаємо філе індички на невеликі кубики, складаємо в миску. Очищаємо ріпчасту цибулю, нарізаємо його півкільцями і додаємо до м'яса. Трохи солимо, перчимо і посипаємо сухими травами. Перемішуємо і даємо постояти кілька годин. Можна залишити на ніч у холодильнику.
Добре розігріти сковороду з рослинним маслом і викласти на неї шматочки індички з цибулею.
Коли шматочки м'яса злегка обсмажити, перемішуємо їх і зменшимо вогонь під сковорідкою. Накриваємо сковороду кришкою і даємо м'ясу протушкувати у власному соку до готовності.
Поки м'ясо готується, можемо зайнятися овочами. Чистим картошку, очищаємо перець від насіння. Нарізаємо овочі кубиками. Ставимо на вогонь другу сковороду і розігріваємо суміш вершкового і рослинного масел.
Обсмажте на розігрітій олії кубики картоплі.
Додайте до картоплі нарізаний перець. Перемішайте і обсмажте хвилини 3-4.
У цибулі порею використовуємо тільки білу частину, нарізаємо її тонкими кільцями.
Викладаємо обсмажені овочі поверх м'яса індички, яке у нас вже практично готове. Посипаємо кільцями цибулі порею. Солимо, додаємо спеції і трохи води - приблизно півсклянки. Все добре перемішуємо і закриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо наше спекотне на невеликому вогні до готовності картоплі.