Осетинський пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ніжний пиріг з тонким шаром тіста і товстим шаром начинки. Приготувати такі пироги дуже просто, варто тільки захотіти.
Смачні тонкі пироги гарні і гарячими, і в холодному вигляді. Найголовніше - шар тіста в них дуже тонкий, а начинки досить багато. З капустою такі пироги дуже соковиті, в моїй родині вони одні з найулюбленіших. Рецепт приготування осетинських пирогів з капустою для тих, хто вміє працювати з дріжджовим тестом, не дуже складний. А для тих, хто ще тільки вчиться пекти пироги - цей рецепт з докладними фото. Головне - бути впевненим і слідувати вказівкам рецепта. Все у вас вийде смачно!
- Борошно - 4 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Дріжджі - 30 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (половина - в тісто, інше - в начинку)
- Капуста - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Горіхи волоські подрібнені - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Вершкове масло - 30 грам
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Розводимо в теплій воді з цукром дріжджі. Потім додаємо кефір і все разом добре розмішуємо.
Змішуємо борошно з сіллю і вливаємо в неї дріжджову суміш.
Замішуємо тісто і ставимо в тепле місце, нехай підходить.
Цибулину чистимо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо на рослинному маслі.
Шаткуємо капусту і додаємо до цибулі на сковороду. Солимо і перчимо. Можна додати трохи води, щоб капуста стала м'якше. Тільки в кінці готування воду потрібно буде випарувати.
У готову капустяну начинку додати горіхи. Можна і без горіхів
Тісто підійшло. Обминали його і ділимо на шматки, завбільшки з кулак. Нехай трохи расстоя.
Розминаємо шматок тіста в тонкий корж. Середина коржі повинна бути трохи товщі, ніж краю. Викладаємо на середину коржики начинку і збираємо краю тесту. Защипуємо їх в вузол.
Перевертаємо пиріг і обережно долонею розминаємо в плоску корж, рухаючись від центру. Робимо в центрі коржі дірочку.
Викладаємо пироги на деко, присипаний борошном і випікаємо в гарячій духовці. Температура випікання 250 градусів. Час випічки - 10-15 хвилин.
Готові пироги змастити вершковим маслом і скласти один на інший.