Рецепт Осетинський пиріг з капустою фото

Осетинський пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Осетинська кухня
Тісто, Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги

Смачний і ніжний пиріг з тонким шаром тіста і товстим шаром начинки. Приготувати такі пироги дуже просто, варто тільки захотіти.

Смачні тонкі пироги гарні і гарячими, і в холодному вигляді. Найголовніше - шар тіста в них дуже тонкий, а начинки досить багато. З капустою такі пироги дуже соковиті, в моїй родині вони одні з найулюбленіших. Рецепт приготування осетинських пирогів з капустою для тих, хто вміє працювати з дріжджовим тестом, не дуже складний. А для тих, хто ще тільки вчиться пекти пироги - цей рецепт з докладними фото. Головне - бути впевненим і слідувати вказівкам рецепта. Все у вас вийде смачно!

  • Борошно - 4 склянки
  • Вода - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Дріжджі - 30 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки (половина - в тісто, інше - в начинку)
  • Капуста - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Горіхи волоські подрібнені - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
осетинський пиріг з капустою - фото крок 1
Розводимо в теплій воді з цукром дріжджі. Потім додаємо кефір і все разом добре розмішуємо.
осетинський пиріг з капустою - фото крок 2
Змішуємо борошно з сіллю і вливаємо в неї дріжджову суміш.
осетинський пиріг з капустою - фото крок 3
Замішуємо тісто і ставимо в тепле місце, нехай підходить.
осетинський пиріг з капустою - фото крок 4
Цибулину чистимо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо на рослинному маслі.
осетинський пиріг з капустою - фото крок 5
Шаткуємо капусту і додаємо до цибулі на сковороду. Солимо і перчимо. Можна додати трохи води, щоб капуста стала м'якше. Тільки в кінці готування воду потрібно буде випарувати.
осетинський пиріг з капустою - фото крок 6
У готову капустяну начинку додати горіхи. Можна і без горіхів
осетинський пиріг з капустою - фото крок 7
Тісто підійшло. Обминали його і ділимо на шматки, завбільшки з кулак. Нехай трохи расстоя.
осетинський пиріг з капустою - фото крок 8
Розминаємо шматок тіста в тонкий корж. Середина коржі повинна бути трохи товщі, ніж краю. Викладаємо на середину коржики начинку і збираємо краю тесту. Защипуємо їх в вузол.
осетинський пиріг з капустою - фото крок 9
Перевертаємо пиріг і обережно долонею розминаємо в плоску корж, рухаючись від центру. Робимо в центрі коржі дірочку.
осетинський пиріг з капустою - фото крок 10
Викладаємо пироги на деко, присипаний борошном і випікаємо в гарячій духовці. Температура випікання 250 градусів. Час випічки - 10-15 хвилин.
осетинський пиріг з капустою - фото крок 11
Готові пироги змастити вершковим маслом і скласти один на інший.

Схожі рецепти