Оладки на ряжанка пишні
(покроковий рецепт з фото)
Смачні, ніжні і пишні оладки для сніданку, для полудня, для вечері або просто до чаю. Такі оладки довго не черствіють, залишаються м'якими і смачними як ніби щойно спечені. Готуються просто!
Якщо у вас залишилася ряжанка і ніхто не хоче її пити, Не викидайте. Дайте ряжанка добре прокиснути, а потім спечіть з неї смачні і пишні оладки. Рецепт приготування пишних оладок на ряжанка досить простий. І, якщо ви в точності виконайте всі рекомендації, у вас на столі будуть дуже смачні оладки. Готуємо!
1. Ряжанку для оладок краще брати кислу, її необхідно нагріти, щоб стала гарячою, градусов до 50. Ряжанка не повинна закипіти!
2. Додаємо сіль, цукор і яйце. Можна додати трохи ванільного цукру. Добре все розмішуємо.
3. Додаємо борошно, перемішуємо, а потім додаємо по трохи соду. Ретельно розмішуємо, щоб тісто було без грудочок, однорідним. Воно повинно вийти за консистенцією, як густа сметана, так що борошно всю відразу не сипте.
4. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинного масла, ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо з обох боків до рум'яного кольору.
Коли одна сторона оладок обжарится, перевертаємо - і можна накрити сковорідку кришкою і обсмажувати до готовності. Пробуйте смажити і без кришки, і під нею. Подивіться, як вам більше сподобається.
- Ряжанка - 500 грам
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів (для смаження)
1. Ряжанку для оладок краще брати кислу, її необхідно нагріти, щоб стала гарячою, градусов до 50. Ряжанка не повинна закипіти!
2. Додаємо сіль, цукор і яйце. Можна додати трохи ванільного цукру. Добре все розмішуємо.
3. Додаємо борошно, перемішуємо, а потім додаємо по трохи соду. Ретельно розмішуємо, щоб тісто було без грудочок, однорідним. Воно повинно вийти за консистенцією, як густа сметана, так що борошно всю відразу не сипте.
4. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинного масла, ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо з обох боків до рум'яного кольору.
Коли одна сторона оладок обжарится, перевертаємо - і можна накрити сковорідку кришкою і обсмажувати до готовності. Пробуйте смажити і без кришки, і під нею. Подивіться, як вам більше сподобається.