Рецепт Оладки на квасі фото

Оладки на квасі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Дієтичне харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Оладки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Коли залишається квас, то на ньому можна спекти дуже смачні оладки. М'які, ароматні - вони чудово підійдуть як для вечірньої трапези, так і для сніданку. Квас можна взяти покупної або домашній.

Опис приготування:

Рецепт приготування оладок на квасі простий і доступний. Але щоб вони по-справжньому порадували своїм смаком візьміть на замітку кілька моментів. Чи не збільшуйте кількість цукру, оладки будуть горіти і погано пропекутся. Тісто після вистоювання не перемішується, набирайте його в ложку і як би"відрізайте" його про край чаші. Це збереже пишність оладок після випічки. Чи не підвищуйте температуру під час смаження, це також може погано позначитися на прожарюванні.

  • Квас - 320 мілілітрів
  • Дріжджі - 30 грам (свіжі)
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 380-400 грам
оладки на квасі - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
оладки на квасі - фото крок 2
Підігрійте квас до температури 36-38 градусів. Перелийте в чашу. Додайте сіль, цукор, дріжджі. Перемішайте віночком.
оладки на квасі - фото крок 3
Додайте яйця. Перемішайте.
оладки на квасі - фото крок 4
Всипте борошно в кількості 380 грам.
оладки на квасі - фото крок 5
Розмішайте віночком. Якщо тісто буде рідким додайте ще трохи борошна. Готове тісто повинно вийти густим і важко сповзати з ложки.
оладки на квасі - фото крок 6
Підготовлене тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце на 40-60 хвилин.
оладки на квасі - фото крок 7
Після закінчення часу тісто помітно збільшиться і готово до приготування оладок. Перед приготуванням перемішувати його не потрібно.
оладки на квасі - фото крок 8
На сковороду налийте пару столових ложок рослинного масла, розігрійте і викладіть по 1, 5 ст.Л. Тест на кульбабу. Важливо врахувати, що тісто набираючи в ложку, як би обрізайте про край чаші. Обсмажте з двох сторін до рум'янцю. На кожну сторону в середньому виходить по 3 хвилини.
оладки на квасі - фото крок 9
Готові оладки перекладіть на блюдо і подавайте з будь-якими добавками: сметаною, медом або варенням.
оладки на квасі - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти