Оладки на квасі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 40 хв.
Коли залишається квас, то на ньому можна спекти дуже смачні оладки. М'які, ароматні - вони чудово підійдуть як для вечірньої трапези, так і для сніданку. Квас можна взяти покупної або домашній.
Опис приготування:
Рецепт приготування оладок на квасі простий і доступний. Але щоб вони по-справжньому порадували своїм смаком візьміть на замітку кілька моментів. Чи не збільшуйте кількість цукру, оладки будуть горіти і погано пропекутся. Тісто після вистоювання не перемішується, набирайте його в ложку і як би"відрізайте" його про край чаші. Це збереже пишність оладок після випічки. Чи не підвищуйте температуру під час смаження, це також може погано позначитися на прожарюванні.
- Квас - 320 мілілітрів
- Дріжджі - 30 грам (свіжі)
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 380-400 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Підігрійте квас до температури 36-38 градусів. Перелийте в чашу. Додайте сіль, цукор, дріжджі. Перемішайте віночком.
Додайте яйця. Перемішайте.
Всипте борошно в кількості 380 грам.
Розмішайте віночком. Якщо тісто буде рідким додайте ще трохи борошна. Готове тісто повинно вийти густим і важко сповзати з ложки.
Підготовлене тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце на 40-60 хвилин.
Після закінчення часу тісто помітно збільшиться і готово до приготування оладок. Перед приготуванням перемішувати його не потрібно.
На сковороду налийте пару столових ложок рослинного масла, розігрійте і викладіть по 1, 5 ст.Л. Тест на кульбабу. Важливо врахувати, що тісто набираючи в ложку, як би обрізайте про край чаші. Обсмажте з двох сторін до рум'янцю. На кожну сторону в середньому виходить по 3 хвилини.
Готові оладки перекладіть на блюдо і подавайте з будь-якими добавками: сметаною, медом або варенням.
Смачного!