Рецепт Нездобні випічка фото

Нездобні випічка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви втомилися від дріжджовий випічки, пропоную спробувати приготувати солодкі і прісні куфлікі. Це смачна здобні випічка, яку можна приготувати як на свято, так і на кожен день!

Опис приготування:

Здобна випічка на дріжджах, звичайно, смачна, але і калорійна. Захоплюватися нею у великих кількостях не варто, якщо ви стежите за фігурою. Мені дуже подобається робити нездобне тісто на сметані, без дріжджів, на маргарині або маслі. Щоб приготувати здобні випічку, знадобиться сметана середньої жирності, а для начинки - густе повидло або варення. Можете вибирати будь-який, на свій смак. Головне, щоб воно не було рідким. Дуже смачні куфлікі виходять, якщо додати в начинку ще горіхів і перетертий мак з цукром.

  • Борошно - 500 грам
  • Масло або маргарин - 250 грам
  • Крем - 130 грам
  • Повидло або варення - За смаком
  • Грецькі горіхи - За смаком
  • Мак - За смаком
нездобні випічка - фото крок 1
Холодне вершкове масло або маргарин поріжте кубиками (можете навіть на тертці натерти) і перетріть з борошном до утворення крихти.
нездобні випічка - фото крок 2
Додайте сметану, замісіть м'яке тісто. Оберніть його харчовою плівкою і відправте в холодильник на годину (або навіть на два).
нездобні випічка - фото крок 3
Потім тісто розкачати на присипаної борошном поверхні дуже тонко (до 0, 5 см).
нездобні випічка - фото крок 4
Спочатку змастіть повидлом або варенням.
нездобні випічка - фото крок 5
Потім, по бажанню, можете додати подрібнених горіхів або мак, перетертий з цукром.
нездобні випічка - фото крок 6
Загорніть щільно в рулет. Переверніть його швом вниз.
нездобні випічка - фото крок 7
Поріжте на порційні шматочки.
нездобні випічка - фото крок 8
Застеліть деко пергаментом для випічки. Розігрійте духовку до 200 З.
Надішліть випікатися на 25-30 хвилин, до рум'яного кольору. Куфлікі можуть бути готові і раніше, залежить від товщини рулету і особливості духовки. Тому стежте, щоб не підгоріли.
нездобні випічка - фото крок 9
Готову здобні випічку посипте цукровою пудрою, можете подавати її прямо з печі.
нездобні випічка - фото крок 10
Частина рулету я вирішила не різати, вийшли такі рулети-рогалики.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти