Нездобні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт випічки особливо актуальний в пост, коли заборонено вживати в їжу продукти тваринного походження. Розповім рецепт, як приготувати здобні булочки, в які додаю родзинки.
Рецепт таких булочок допоможе вам швидко і просто приготувати що-небудь до чаю практично з нічого. Якщо не додавати родзинки, то булочки можна подавати до перших і других страв замість хліба. Замість родзинок можна додати корицю або інші сухофрукти, горіхи.
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 100 грам
1
Підігрійте воду, розмішайте в ній дріжджі з цукром і сіллю, перемішайте.
2
Борошно просійте заздалегідь і всипте в миску, влийте олію і замісити тісто.
3
Ізюм перекладіть в тарілку, налийте води і залиште на пару хвилин, в цей же час нехай відпочиває тісто.
4
Через 5-7 хвилин умішайте родзинки в тісто, знову розімніть його руками, залиште на 1 час.
5
Розділіть тісто на шматочки і скачайте кульки. Перекладіть булочки на деко з пекарської папером і випікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці 20 хвилин.
6
Готові булочки перекладіть на тарілку і подавайте до столу.