Налисники
(покроковий рецепт з фото)
Якщо кому цікаво чи хто не знає, то налисники відрізняються від млинців товщиною. Зробити їх не так вже й просто, особливо початківцю кухареві. Детально розповім, як приготувати налисники.
Налисники можна зробити з начинкою (солодкої, м'ясної, овочевий) або подати без. У багатьох досвідчених господинь є свій перевірений рецепт цих тонких млинців, тепер такий буде і у вас. Якщо плануєте загорнути в них начинку, то почекайте до повного їх охолодження. Використовуйте електричний міксер, щоб швидше впорається з тестом і позбутися від грудочок.
- Молоко - 2 L
- Борошно - 8-10 склянок
- Яйця - 4 штуки
- Сало - За смаком (для змазування сковороди)
- Цукровий пісок - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Соняшникова олія - 4 Ст. Ложки
1. У чашу міксера вбийте курячі яйця, до них влийте половину молока і додайте цукровий пісок, сіль.
2. Гарненько змішайте все міксером до однорідної маси.
3. Борошно просійте, потім включите міксер і потроху вводите її в чашу.
4. Перемішайте гарненько, вийде тісто по консистенції густої сметани.
5. Влийте молоко і рослинне масло, ще раз змішайте все вміст.
6. Шматочком сала змастіть сковороду для випічки млинців, гарненько розігрійте її.
7. Ополоником вилийте рідке тісто і розподіліть по всій поверхні.
8. Обсмажуйте налисники з двох сторін до золотистого кольору.
9. Складіть налисники стопкою і подавайте до столу. Смачного!