Рецепт Мутакі з горіхами фото

Мутакі з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Горіхи , Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви хочете порадувати своїх гостей смачною випічкою, і при цьому не витрачати багато часу і сил на приготування - рецепт приготування мутакі з горіхами вам дуже придасться.

Опис приготування:

Щоб приготувати Шемахінской мутакі в домашніх умовах, найкраще спочатку заготовити тісто. Тісто має доходити протягом 20-30 хвилин. За цей час можна приготувати начинку. Після цього загортаємо начинку в тісто і випікаємо.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Крем - 150 грам
  • Жовтки - 3 штуки
  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода гашене - 1/2 чайних ложки
  • Ванілін - За смаком
  • Подрібнений волоський горіх - 200 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Білки - 3 штуки
  • Кардамон - За смаком
  • Мускатний - За смаком
мутакі з горіхами - фото крок 1
Перемішуємо в мисці сіль, розпушувач, борошно, ванілін.
мутакі з горіхами - фото крок 2
Додаємо в миску масло, перетираем. Додаємо жовток зі сметаною. Замішуємо тісто. Розміщуємо всі в холодильник на півгодини.
мутакі з горіхами - фото крок 3
Тим часом готуємо начинку. Подрібнюємо горіхи, перемішуємо з цукром. Перемішуємо з білком. Начинку додаємо на розкатані в млинець шматочки тіста.
мутакі з горіхами - фото крок 4
Загортаємо тісто в трубочки, розставляємо на деку.
мутакі з горіхами - фото крок 5
Випікаємо протягом півгодини при температурі 200 градусів в духовці.

Схожі рецепти