Мутакі з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете порадувати своїх гостей смачною випічкою, і при цьому не витрачати багато часу і сил на приготування - рецепт приготування мутакі з горіхами вам дуже придасться.
Щоб приготувати Шемахінской мутакі в домашніх умовах, найкраще спочатку заготовити тісто. Тісто має доходити протягом 20-30 хвилин. За цей час можна приготувати начинку. Після цього загортаємо начинку в тісто і випікаємо.
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 150 грам
- Жовтки - 3 штуки
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода гашене - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - За смаком
- Подрібнений волоський горіх - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Білки - 3 штуки
- Кардамон - За смаком
- Мускатний - За смаком

Перемішуємо в мисці сіль, розпушувач, борошно, ванілін.

Додаємо в миску масло, перетираем. Додаємо жовток зі сметаною. Замішуємо тісто. Розміщуємо всі в холодильник на півгодини.

Тим часом готуємо начинку. Подрібнюємо горіхи, перемішуємо з цукром. Перемішуємо з білком. Начинку додаємо на розкатані в млинець шматочки тіста.

Загортаємо тісто в трубочки, розставляємо на деку.

Випікаємо протягом півгодини при температурі 200 градусів в духовці.