Мутакі Шемахінской
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Це простий рецепт мутакі Шемахінской, завдяки якому ви завжди можете заздалегідь підготуватися до приходу гостей або приготувати собі солодощів на полуденок.
Опис приготування:
Щоб приготувати мутакі Шемахінской в домашніх умовах, потрібно: замісити тісто, приготувати начинку, дати тісту настоятися, загорнути начинку в тісто і випекти мутакі.
- Борошно - 500 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Горіхи волоські - За смаком
Готуємо тісто. У мисці замішуємо муку, яйця, дріжджі, молоко, сіль. Замішуємо до однорідності і залишаємо на годину.
Готуємо начинку. Подрібнюємо горіхи, додаємо ванілін. Загортаємо начинку в тісто.
Ми залишаємо мутакі в листі в духовці. Посипаємо цукром. Випікаємо 25 хвилин при температурі 200 градусів.