Морозиво з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше натурального домашнього ласощі? Візьміть на замітку рецепт приготування морозива з шоколадом і подаруйте собі і близьким справжніх свято ласуни.
1. Молоко влити в невелику каструльку і відправити на вогонь.
2. Додати сухе молоко і, періодично помішуючи, довести все до кипіння. При бажанні в рецепт приготування морозива з шоколадом можна використовувати натуральну ваніль або ванільний цукор.
3. Після закипання молоко зняти з вогню і остудити до кімнатної температури.
4. Жовтки акуратно відокремити від білків і відправити в невелику мисочку. Додати приблизно половину цукрової пудри в кілька прийомів і почати активно збивати віночком.
5. Тонкою цівкою вливати молоко в жовтки, продовжуючи збивати.
6. Тепер потрібно підготувати водяну баню, на якій проварити масу близько 10-12 хвилин, продовжуючи помішувати. А також окремо мисочку більшого розміру, яку наповнити водою з льодом.
7. Після того, як жовтки проварилися їх потрібно швидко остудити, опустивши в мисочку з крижаною водою.
8. Окремо потрібно збити вершки, додаючи поступово цукрову пудру. Кількість її залежить від того, наскільки солодке ви хочете зробити морозиво з шоколадом в домашніх умовах.
9. Збиті вершки з'єднати з охолодженою масою, як слід перемішати і відправити в мороженицу або звичайний контейнер відповідного розміру.
10. Якщо Ви готуєте без виготовлення морозива, тоді доведеться трохи попрацювати. Через кожні 20-25 хвилин потрібно діставати морозиво з морозилки і ретельно збивати.
11. Приблизно через 2-2.5 години можна залишити його далі застигати без вашого участі.
12. Коли після приготування морозива пройде близько 3.5 годин, його потрібно дістати з морозилки і з'єднати з подрібненим шоколадом. Акуратно перемішати і відправити назад ще на півгодини.
- Молоко - 1 Склянка
- Вершки - 1.5 склянки
- Цукрова пудра - 100-120 грам
- Жовток - 5 штук
- Шоколад - 100 грам
- Молоко сухе - 1 Ст. Ложка
2. Додати сухе молоко і, періодично помішуючи, довести все до кипіння. При бажанні в рецепт приготування морозива з шоколадом можна використовувати натуральну ваніль або ванільний цукор.
3. Після закипання молоко зняти з вогню і остудити до кімнатної температури.
4. Жовтки акуратно відокремити від білків і відправити в невелику мисочку. Додати приблизно половину цукрової пудри в кілька прийомів і почати активно збивати віночком.
5. Тонкою цівкою вливати молоко в жовтки, продовжуючи збивати.
6. Тепер потрібно підготувати водяну баню, на якій проварити масу близько 10-12 хвилин, продовжуючи помішувати. А також окремо мисочку більшого розміру, яку наповнити водою з льодом.
7. Після того, як жовтки проварилися їх потрібно швидко остудити, опустивши в мисочку з крижаною водою.
8. Окремо потрібно збити вершки, додаючи поступово цукрову пудру. Кількість її залежить від того, наскільки солодке ви хочете зробити морозиво з шоколадом в домашніх умовах.
9. Збиті вершки з'єднати з охолодженою масою, як слід перемішати і відправити в мороженицу або звичайний контейнер відповідного розміру.
10. Якщо Ви готуєте без виготовлення морозива, тоді доведеться трохи попрацювати. Через кожні 20-25 хвилин потрібно діставати морозиво з морозилки і ретельно збивати.
11. Приблизно через 2-2.5 години можна залишити його далі застигати без вашого участі.
12. Коли після приготування морозива пройде близько 3.5 годин, його потрібно дістати з морозилки і з'єднати з подрібненим шоколадом. Акуратно перемішати і відправити назад ще на півгодини.