Млинці на теплому кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжні і м'які млинці на теплому кефірі - ідеальне блюдо для сніданку або полудня. Вони просто тануть у роті і ви можете подати їх з різними ягідними або фруктовими джемами, варенням, соусами.
Заварювання тесту на теплому кефірі допомагає активувати клейковину, тесту не потрібен "відпочинок", тому ви відразу ж після приготування тіста можете випікати рум'яні і смачні млинці. Запрошуйте своїх рідних і пригощайте їх на славу! Особливо смачно подавати такі млинці зі сметаною.
- Кефір - 250 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Вода - 50 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Кефір придбайте будь-якої жирності. Чим кисліше напій на смак, тим більше цукру додайте в тісто.
Кефір перелийте в казан або ківш з антипригарним дном і прогрійте на плиті, але немає аргументів кипіння, щоб напій не згорнувся.
Потім перелийте його в глибоку ємність і вбийте пару курячих яєць, всипте цукровий пісок і сіль. Швидко збийте, поки яйця не згорнулися в гарячої рідини.
Всипте в ємність пшеничне борошно і ще раз збийте.
Влийте рослинне масло і перемішайте.
Прогрійте сковороду і змастіть в перший раз її дно рослинним маслом. Влийте порцію млинцевого тесту і випікайте млинець протягом 1 хвилини, потім акуратно переверніть на іншу сторону і випікайте таку ж кількість часу. Будьте обережні - такі млинці дуже ніжні і можуть порватися.
Таким чином приготуйте і інші млинці, викладіть їх на тарілку або блюдо і подайте до столу. Не забудьте про мед, солодкі соуси і джеми.