Рецепт Млинці на теплому кефірі фото

Млинці на теплому кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Кефір
Дієтичне харчування
На полуденок, На святковий стіл, На сніданок, Масляна
Випічка, Млинці

Дуже ніжні і м'які млинці на теплому кефірі - ідеальне блюдо для сніданку або полудня. Вони просто тануть у роті і ви можете подати їх з різними ягідними або фруктовими джемами, варенням, соусами.

Заварювання тесту на теплому кефірі допомагає активувати клейковину, тесту не потрібен "відпочинок", тому ви відразу ж після приготування тіста можете випікати рум'яні і смачні млинці. Запрошуйте своїх рідних і пригощайте їх на славу! Особливо смачно подавати такі млинці зі сметаною.

  • Кефір - 250 мілілітрів (будь-якої жирності)
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 6 Ст. Ложок
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
млинці на теплому кефірі - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Кефір придбайте будь-якої жирності. Чим кисліше напій на смак, тим більше цукру додайте в тісто.
млинці на теплому кефірі - фото крок 2
Кефір перелийте в казан або ківш з антипригарним дном і прогрійте на плиті, але немає аргументів кипіння, щоб напій не згорнувся.
млинці на теплому кефірі - фото крок 3
Потім перелийте його в глибоку ємність і вбийте пару курячих яєць, всипте цукровий пісок і сіль. Швидко збийте, поки яйця не згорнулися в гарячої рідини.
млинці на теплому кефірі - фото крок 4
Всипте в ємність пшеничне борошно і ще раз збийте.
млинці на теплому кефірі - фото крок 5
Влийте рослинне масло і перемішайте.
млинці на теплому кефірі - фото крок 6
Прогрійте сковороду і змастіть в перший раз її дно рослинним маслом. Влийте порцію млинцевого тесту і випікайте млинець протягом 1 хвилини, потім акуратно переверніть на іншу сторону і випікайте таку ж кількість часу. Будьте обережні - такі млинці дуже ніжні і можуть порватися.
млинці на теплому кефірі - фото крок 7
Таким чином приготуйте і інші млинці, викладіть їх на тарілку або блюдо і подайте до столу. Не забудьте про мед, солодкі соуси і джеми.

Схожі рецепти