Млинці на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Млинці на кефірі виходять особливо ніжними і пишними, але і приготувати їх трохи важче. Втім, мій простий рецепт млинців на кефірі напевно допоможе вам впоратися з цим завданням
Особисто я поважаю млинці на кефірі більше, ніж будь-які інші млинці. Вони виходять більш жирними, ніжними, пишними. Їх смачно їсти навіть просто так, без начинки. А вже якщо ще й сметанки або варення якого бог до таких млинців послав - то це взагалі справжній бенкет Проблема лише в тому, що приготувати млинці на кефірі трохи складніше, ніж звичайні. Але, сподіваюся, мій рецепт млинців на кефірі це завдання вам полегшить. Хай щастить!
- Кефір - 1 літр
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
Розбити яйця в миску, додати цукор і сіль.
Збити до розчинення солі та цукру.
Додати півсклянки борошна і соду.
Злегка перемішати міксером.
Продовжуючи збивати, поступово вводимо в суміш кефір і рослинне масло.
Не припиняючи збивати, вводимо в тісто борошно, що залишилося.
На виході повинно вийти ідеально гладке тісто без грудочок.
На розпечену і злегка змащену вершковим маслом сковороду виливаємо невелику кількість тіста. Нахиляючи сковороду, рівномірно розподіляємо наше тісто по всій сковороді.
Готуємо млинець близько хвилини з одного боку, після чого перевертаємо на іншу.
Ще секунд 30 - і млинець готовий. Перекладаємо його з сковороди на тарілку.
Повторюючи процедуру, спекти млинці, поки не закінчиться тісто. Готові млинці складаємо в стопочку, не забуваючи кожен млинець злегка змащувати вершковим маслом.
Млинці на кефірі готові. Смачного!