Млинцевий торт з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Млинці для торта випікаються на молоці, доповнюються солодким кремом, яблучною начинкою і свіжими бананами! Виходить дуже смачно і красиво, - якраз те, що потрібно для святкового застілля!
Пропоную простий рецепт приготування млинцевого торта з фруктами. Відразу варто сказати, що крім яблук можна використовувати і інші фрукти. У будь-якому поєднанні виходить дуже добре і смачно. Готовий торт слід повністю остудити, а потім помістити в холодильник, щоб млинці як слід просочилися кремом і начинкою. Вдалого приготування!
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка(+ 30 грамів для крему і 2 ст.Л. Для начинки)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершки - 400 грам
- Жовтки яєчні - 4 штуки
- Шоколад чорний - 100 грам
- Яблука - 3-4 штук (для прикраси)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Збийте яйця з цукром і сіллю до густої піни, використовуючи для цього віночок. Влийте молоко і рослинне масло, перемішайте. Тепер поступово введіть борошно з розпушувачем, перемішайте, щоб не було грудочок.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю масла, випікайте млинці до золотистого кольору з обох сторін.
Приготуємо крем. На повільному вогні доводимо вершки майже до кипіння. Паралельно збиваємо жовтки з цукром. Акуратно вводимо яєчну масу в вершки. Перемішуємо і варимо 10 хвилин до загустіння. Помішуючи, додаємо шматочки шоколаду, повністю його розчинивши.
Приготуємо яблучну начинку. Яблука нарізаємо кубиками. Розтоплюємо в каструльці вершкове масло, засипаємо цукор, варимо до консистенції карамелі. В кінці кладемо яблука, продовжуємо готувати ще 5 хвилин. Готово!
Викладаємо на широке блюдо один млинець, змащуємо його кремом, розподіляємо частину яблучної начинки. Таким же чином викладаємо такі млинці. Верхівку торта покриваємо кремом. Викладаємо порізані колечка банана, присипаємо тертим шоколадом. Перед вживанням можна помістити торт в холодильник на кілька годин. Смачного!