«Медовик» з класичним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Сподіваюся, вам сподобається цей рецепт «Медовик»! Як його приготувати, розповім і покажу. Прикрасити торт можна по-різному, наприклад, шоколадом, karamelyyu, фундук і снарядів zernami.
Рецепту класичного російського «Медовик» вже 200 років і як тільки його не називають: рижик, бджілка, сметанник. Крем може бути вершковим або сметанним, але базовий рецепт складається з медових коржів і сметанним кремом. В медовий торт можна додавати сухофрукти, горіхи, тертий шоколад або фрукти.
- Борошно пшеничне - 400-450 грам
- Масло вершкове м'яке - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 380 грам(190 г - в тісто, 190 г - в вершках)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Оцет столовий - 1 Чайна ложка
- Крем - 360 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
У чаші міксера або кухонного комбайна змішайте м'яке вершкове масло і цукор.
Додайте рідкий (або розтоплений) мідь.
Додайте яйця і соду, погашену оцтом.
Всипте просіяне борошно.
Замісити тісто, воно повинно відставати від рук.
Тісто розділи 7-9 кульок і поставте в холодильник на 15-30 хвилин.
Для крему, протягом 5 хвилин збивайте разом сметану, цукор і ванільний екстракт.
Готовий крем.
Розкачайте кожну кульку тесту на пергаментному папері і випікайте при 190 градусах протягом 3-4 хвилин або до золотистого кольору. Прошарками коржі кремом.
Торт прикрасьте на свій смак і поставте «Медовик» в холодильник на 12-24 годину. Смачного!