«Медовик» зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Такий торт готую вже не перший раз. Солодкі медові коржі чудово поєднуються з ніжним і делікатним сметанним кремом. Поділюся з вами рецептом, як приготувати «Медовик» зі сметанним кремом.
Найголовніше в приготуванні торта - це витримати час, поки він буде наполягати і просочуватися в холодильнику. Торт виглядає і пахне дуже апетитно, так що його хочеться з'їсти відразу після приготування. Сметанний крем можна замінити вершковим або на основі м'якого сиру.
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Мед - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 10 Ст. Ложок
- Цукор - 1, 5 склянки(0, 5 склянки для коржів, 1 стакан для крему)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 0, 5 L
- Екстракт ванілі - 0, 5 чайних ложки
- Горіхи - 2 склянки
- Цукрова пудра - За смаком
1
У каструлю викладіть мед, молоко, цукор (0, 5 склянки), сіль і вершкове масло, розтопіть суміш на слабкому вогні. Додайте соду і віночком збивайте масу, прогрівайте до появи карамельного кольору.
2
Зніміть з вогню і трохи остудіть суміш. В іншій мисці збийте яйця виделкою і додайте їх до остигнула медової суміші, перемішайте.
3
Просійте борошно і потроху додавайте її до тесту, кожен раз енергійно перемішуючи, виходить м'яке і еластичне тісто.
4
Накрийте тісто плівкою і залиште на півгодини, щоб тісто відпочило.
5
Розділити тісто 12 рівних частин. Розкачайте кожен шматочок між двома листами пергаменту в тонкий пласт.
6
Кожен шар наколи виделкою і випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці по 5 хвилин.
7
Ображати кожен корж по круглій формі, а залишки відкладіть в сторону і подрібніть в крихту.
8
У чаші міксера змішайте сметану, 1 стакан цукру і ваніль, збийте до утворення пишної маси. Подрібніть ножем або в ступці горіхи.
9
Викладіть корж, змастіть його кремом, посипте подрібненими горіхами, таким чином змастіть залишилися коржі, інвестувати їх ворс.
10
Прикрасьте торт крихтою із залишків коржів і цукровою пудрою. Наполягайте торт в холодильнику кілька годин, а краще залиште на ніч.