Рецепт Торт «Медовик» з заварним кремом фото

Торт «Медовик» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко , Мед
Страви без випічки
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 9 г. 0 хв.

У цього популярного і всіма улюбленого торта є безліч варіантів приготування. Сьогодні розповім один з них, як приготувати торт «Медовик» з заварним кремом в класичному варіанті.

Опис приготування:

Коржі для торта перемазують вершковим сиром, збитими вершками, кремом на основі масла або згущеного молока, заварним кремом. Прикрашають торт крихтою із залишків коржів, але сьогодні покажу більш оригінальний і цікавий спосіб. Перед подачею його наполягають в холодильнику, щоб просочилися всі коржі.

  • Мед - 120 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Вершкове масло - 395 грам(170 г для тесту, 225 г для крему)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 375 грам(315 г для тесту, 60 г для крему)
  • Жовток - 4 штуки
  • Ваніль - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 700 мілілітрів
  • Печиво - За смаком (для прикраси)
  • Ягоди - За смаком (для прикраси)
1
У сотейник викладіть курячі жовтки, додайте цукор, ваніль і збийте до утворення однорідної маси. В окрему каструлю влийте молоко, додайте до нього борошно і перемішайте віночком, надішліть на вогонь і варіть на слабкому вогні близько 5 хвилин.
2
Тонкою цівкою влийте гаряче молоко в яєчну суміш, гарненько перемішайте все віночком. Надішліть все на слабкий вогонь і варіть близько 8 хвилин до утворення густої суміші. Готовий крем накрийте плівкою і охолодіть, потім відправте в холодильник.
3
У каструлю викладіть мед, цукор, яйця і м'яке вершкове масло. Погасіть соду оцтом і додайте в каструлю, потім надішліть її на вогонь і варіть 7 хвилин, повинна вийти суміш бурштинового кольору.
4
Зніміть каструлю з вогню, додайте борошно і замісіть тісто. Воно виходить м'яке і еластичне, потім розділіть його на 8 частин.
5
Кожен шматочок розкачайте в тонкий пласт, потім випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці по 5 хвилин кожен. За допомогою тарілки обріжте зайві краю. Решта обрізки подрібніть в крихту.
6
Викладіть перший корж і змастіть його кремом, потім промажте залишилися коржі і відправте торт в холодильник на 30 хвилин.
7
Дістаньте торт з холодильника і промажте краю, верхівку. Прикрасьте його крихтою, заварним кремом, ягодами, печивом або чимось ще за смаком.
8
Надішліть торт в холодильник на ніч, а потім вже подавайте до столу.

Схожі рецепти