Рецепт Марокканської печиво фото

Марокканської печиво
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Пісочне тісто , Горіхи , Арахіс
Вегетаріанське харчування , Для діабетиків
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 15
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Марокканської печиво володіє не тільки красивим і оригінальним зовнішнім виглядом, але і відмінним смаком. Тонкий шар пісочного тіста лише злегка прикриває арахісову халву. Обов'язково приготуйте!

Опис приготування:

Найголовніше в приготуванні марокканського печива - правильно зробити начинку і мати гострий ніж. Інша справа техніки. Не намагайтеся пробити відразу арахіс і цукрову пудру. Паста буде пробиватися дуже довго і жирність може так і не з'явитися, що порушить скріплення начинки.

  • Арахіс - 500 грам (обсмажений)
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам(2 ст. Ложки в тісто)
  • Вода - 180 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яєчний жовток - 1 штука
марокканської печиво - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
марокканської печиво - фото крок 2
Розтопити вершкове масло.
марокканської печиво - фото крок 3
Візьміть глибоку чашу. Насипте борошно, додайте олію.
марокканської печиво - фото крок 4
Перемішайте борошно з маслом в крихту. Додайте 2 ст. Ложки цукрової пудри, щіпку солі і перемішайте.
марокканської печиво - фото крок 5
Змішайте воду з жовтком.
марокканської печиво - фото крок 6
Додайте воду з жовтком в борошняну крихту.
марокканської печиво - фото крок 7
Замісити тісто. Покладіть в целофановий пакет і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
марокканської печиво - фото крок 8
Приготуйте начинку. Обсмажений арахіс помістіть в блендер.
марокканської печиво - фото крок 9
Пробийте арахіс до пастоподібного стану. Ще не з'явиться жирність. Пробивайте арахіс частинами.
марокканської печиво - фото крок 10
Додайте цукрову пудру. Якщо ви пробили 1/3 арахісу, то і цукрової пудри додайте 1/3.
марокканської печиво - фото крок 11
Пробийте блендером ще раз, до однорідної маси.
марокканської печиво - фото крок 12
Перекладіть масу в чашу.
марокканської печиво - фото крок 13
Дістаньте тісто і відріжте 1/4 від загальної кількості.
марокканської печиво - фото крок 14
Розкачайте тонкий пласт, товщиною 3-4 мм.
марокканської печиво - фото крок 15
З арахісової пасти скачайте джгутик.
марокканської печиво - фото крок 16
Джгутик з арахісової пасти покладіть на тісто і прикрийте краєм.
марокканської печиво - фото крок 17
Трохи перейдіть вперед, як тільки край тесту торкнувся пласта, відріжте.
марокканської печиво - фото крок 18
Защипніть щільно краю.
марокканської печиво - фото крок 19
Візьміть дуже гострий ніж. Самий край джгутика відріжте. Далі зробіть кілька надрізів навскоси.
марокканської печиво - фото крок 20
Відріжте шматочок. Візьміть двома пальцями посередині заготовки і стисніть.
марокканської печиво - фото крок 21
Зробіть подібні заготовки з тіста і арахісової пасти.
марокканської печиво - фото крок 22
Заготовки викладіть на деко. Поставте випікатися в розігріту духовку до 180 градусів на 12-14 хвилин.
марокканської печиво - фото крок 23
Готове печиво вийняти з духовки.
марокканської печиво - фото крок 24
Печиво можна подавати як злегка теплим, так і холодним. Смачного!

Схожі рецепти