Марокканської печиво
(покроковий рецепт з фото)
Марокканської печиво володіє не тільки красивим і оригінальним зовнішнім виглядом, але і відмінним смаком. Тонкий шар пісочного тіста лише злегка прикриває арахісову халву. Обов'язково приготуйте!
Найголовніше в приготуванні марокканського печива - правильно зробити начинку і мати гострий ніж. Інша справа техніки. Не намагайтеся пробити відразу арахіс і цукрову пудру. Паста буде пробиватися дуже довго і жирність може так і не з'явитися, що порушить скріплення начинки.
- Арахіс - 500 грам (обсмажений)
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукрова пудра - 200 грам(2 ст. Ложки в тісто)
- Вода - 180 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Яєчний жовток - 1 штука
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Розтопити вершкове масло.
Візьміть глибоку чашу. Насипте борошно, додайте олію.
Перемішайте борошно з маслом в крихту. Додайте 2 ст. Ложки цукрової пудри, щіпку солі і перемішайте.
Змішайте воду з жовтком.
Додайте воду з жовтком в борошняну крихту.
Замісити тісто. Покладіть в целофановий пакет і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Приготуйте начинку. Обсмажений арахіс помістіть в блендер.
Пробийте арахіс до пастоподібного стану. Ще не з'явиться жирність. Пробивайте арахіс частинами.
Додайте цукрову пудру. Якщо ви пробили 1/3 арахісу, то і цукрової пудри додайте 1/3.
Пробийте блендером ще раз, до однорідної маси.
Перекладіть масу в чашу.
Дістаньте тісто і відріжте 1/4 від загальної кількості.
Розкачайте тонкий пласт, товщиною 3-4 мм.
З арахісової пасти скачайте джгутик.
Джгутик з арахісової пасти покладіть на тісто і прикрийте краєм.
Трохи перейдіть вперед, як тільки край тесту торкнувся пласта, відріжте.
Защипніть щільно краю.
Візьміть дуже гострий ніж. Самий край джгутика відріжте. Далі зробіть кілька надрізів навскоси.
Відріжте шматочок. Візьміть двома пальцями посередині заготовки і стисніть.
Зробіть подібні заготовки з тіста і арахісової пасти.
Заготовки викладіть на деко. Поставте випікатися в розігріту духовку до 180 градусів на 12-14 хвилин.
Готове печиво вийняти з духовки.
Печиво можна подавати як злегка теплим, так і холодним. Смачного!