«Манник» з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Серед простої домашньої випічки цей пиріг, мабуть, займає місце лідера. З невеликої кількості недорогих інгредієнтів виходить відмінний десерт до чаю для сім'ї та гостей. Покажу свій варіант.
Цей пиріг хороший тим, що його можна спекти на будь-який молочній основі: сметані, кефірі, йогурті, все підходить дуже добре. Для різноманітності я хочу запропонувати цю цікаву ідею, як приготувати "маннік" з горіхами. Крім того, ви завжди можете додати жменю сушених ягід, цукатів або сухофруктів, якщо вони є під рукою.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Йогурт - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1/3-1/2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Горіхи - За смаком(+ сушена журавлина за бажанням)
1
Манну крупу з'єднайте з йогуртом в невеликій мисочці.
2
Яйце збийте з цукром, додайте розпушувач і горіхи.
3
Викладіть манку, перемішайте до однорідності. Приберіть тісто в холодильник на годинку.
4
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму змастіть маслом або застеліть пергаментом для випічки.
5
Викладіть тісто, розрівняйте його і відправте в духовку. Випікайте "маннік" до румяности, про час.