М'яке сирне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Легке, майже невагоме печиво, тане в роті буде прекрасним частуванням для сімейного чаювання. Готувати його легко і просто, впорається навіть дитина. Діти з задоволенням возяться з таким тестом.
Для любителів сирної випічки пропоную рецепт, як приготувати м'яке сирне печиво. Печиво виходить м'яким, ніжним, в міру солодким. Ідеальне частування до чаювання. За бажанням гаряче печиво можна обваляти в цукровій пудрі або цукрі.
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 70 грам (розм'якшене)
- Сир 9% - 200 грам
- Цукор - 80 грам
- Жовток - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте необхідні продукти. Сир пробийте занурювальним блендером до однорідності.
До сиру додайте цукор, ванілін, пробийте блендером. Додайте вершкове масло, пробийте до однорідності. Потім - яєчний жовток, збийте.
Просійте борошно, замісіть дуже м'яке тісто, НЕ липнуче до рук. Загорніть його в харчову плівку, покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Робочу поверхню посипте борошном. Тісто розділи 2 частини. Розкачайте кожну в прямокутний пласт, товщиною 0, 5-0, 7 см.
Постинаєте печиво за допомогою формочок для випічки. Поставте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Печиво повинне залишитися світлим, не пересушите.
Смачного!