Лимонні цукати
(покроковий рецепт з фото)
Лимонні цукати - ароматні ласощі, а якщо приготувати їх вдома, ще й неймовірно корисне. У багатьох країнах цукати з лимонів використовують в лікувальних цілях, як засіб проти застуди.
Лимонні цукати - смачна солодкість, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати цю заготовку своїми руками. Яскраві, з насиченим кисло-солодким смаком часточки - просто смакота, плюс добре пом'якшують горло. Цукати можна посипати цукром або цукровою пудрою. Сироп, який залишився після варіння, я зазвичай використовую для просочення тортів. Його можна злити в баночку, в холодильнику він може довго зберігається. Смачно, корисно і легко - ідеальний рецепт. Обов'язково спробуйте!
- Лимон - 300 грам
- Цукор - 350 грам
Лимони помийте і поріжте тонкими слайсами. Видаліть кісточки.
У глибоку каструлю налийте води і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і покладіть часточки лимонів на 1 хвилину.
Дістаньте лимони, і охолодіть їх в холодній воді з льодом.
У каструлю влийте один стакан води і додайте цукор. Варіть поки сироп не стане густим, приблизно 10 хвилин. Додайте лимони і варіть протягом години на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
Викладіть часточки на решітку і підсушіть в духовці. Цукати готові.