Курячий бульйон з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і ароматний курячий бульйон - це прекрасне рішення для тих, хто хоче насититися, але не перевантажити шлунок. Цей бульйон хороший для всієї родини і в спекотний літній день, і в холодну зиязик пору.
Корисний чи ні бульйон? Суперечки з цього приводу ведуться багато років. І прихильників у кожної сторони багато. А мені все одно, нехай сперечаються. Найголовніше, що він смачний і ситний. Якщо вам теж подобається курячий бульйон, з цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати курячий бульйон з яйцем. Рецепт дуже простий і легкий, найголовніше: не треба варити курку на великому вогні, намагаючись прискорити процес. Готуємо!
- Курка - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець чорний горошок - 4-6 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Зелень кропу - 30 грам
- Вода - 1-1.5 L
Для бульйону беремо будь-яку частину курки, крім грудки. Обробляє курку, ретельно очистимо її і промиємо.
Викладаємо в каструлю куряче м'ясо, додаємо очищені цибулю і моркву. Якщо є корінь петрушки, відправимо в каструлю і його. Додамо стебла кропу, заливаємо водою.
Доводимо до кипіння, знімаємо піну. Додаємо сіль, перець і лавровий лист, зменшуємо вогонь до мінімального. Але бульйон повинен кипіти! варимо хвилин 40 з моменту закипання. Якщо у вас домашня курка, часу на приготування піде більше.
Дістаємо з бульйону куряче м'ясо. Цибуля, морква і стебла кропу викидаємо, а бульйон проціджуємо.
Я сподіваюся, яйця ви відварити?
Відокремлюємо м'ясо від кісток, очистимо яйця і дрібно нарізаємо зелень кропу.
Розливаємо бульйон по тарілках, додаємо шматочки курячого м'яса і яйця. Посипаємо бульйон зеленню, приступаємо до трапези.