Рецепт Дієтичний курячий бульйон фото

Дієтичний курячий бульйон
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Супи

Хочете дізнатися, як приготувати дієтичний курячий бульйон, який можна заготовити про запас і заморозити? Обов'язково подивіться цей рецепт, ви точно дізнаєтесь для себе щось новеньке і корисне.

Це ідеальний дієтичний варіант курячого бульйону. Але якщо ви не дотримуєтеся дієти, то овочі можна обсмажувати на вершковому маслі, а частина води замінити білим сухим вином. В цьому випадку ви отримаєте вишуканий ароматний супчик, який можна подавати з часниковими булочками або сухариками.

  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Морква - 3 штуки
  • Стебла селери - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1 штука (ціла головка)
  • Гриби - 50 грам (печериці або шиітаке)
  • Чебрець свіжий - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Базилік - 1 пучок
  • Перець горошок - 6-8 штук
  • Курка запечена - 600 грам (будь-які частини з кістками)
дієтичний курячий бульйон - фото крок 1
Вимийте овочі, наріжте не дуже дрібно селера, цибуля, морква.
дієтичний курячий бульйон - фото крок 2
З часнику зніміть верхню лушпиння і розріжте цілу головку поперек, гриби вимийте і наріжте шматочками.
дієтичний курячий бульйон - фото крок 3
У каструлі нагрійте масло і Відведіть туди всі овочі і гриби. Обсмажуйте до легкої скоринки.
дієтичний курячий бульйон - фото крок 4
Петрушку, чебрець і базилік зв'яжіть в один пучок, відправте його в каструлю разом з куркою і перцем. Залийте 2-2, 5 літрами води.
дієтичний курячий бульйон - фото крок 5
На повільному вогні варите бульйон близько години. Намагайтеся не допускати активного кипіння.
дієтичний курячий бульйон - фото крок 6
За смаком додайте трохи солі, штам бульйону, видаливши м'ясо курки.
дієтичний курячий бульйон - фото крок 7
Можете вживати бульйон відразу або остудити, перелити в герметичний пакет і заморозити.

Схожі рецепти