Дієтичний курячий бульйон
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати дієтичний курячий бульйон, який можна заготовити про запас і заморозити? Обов'язково подивіться цей рецепт, ви точно дізнаєтесь для себе щось новеньке і корисне.
Це ідеальний дієтичний варіант курячого бульйону. Але якщо ви не дотримуєтеся дієти, то овочі можна обсмажувати на вершковому маслі, а частина води замінити білим сухим вином. В цьому випадку ви отримаєте вишуканий ароматний супчик, який можна подавати з часниковими булочками або сухариками.
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Морква - 3 штуки
- Стебла селери - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 штука (ціла головка)
- Гриби - 50 грам (печериці або шиітаке)
- Чебрець свіжий - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Базилік - 1 пучок
- Перець горошок - 6-8 штук
- Курка запечена - 600 грам (будь-які частини з кістками)
Вимийте овочі, наріжте не дуже дрібно селера, цибуля, морква.
З часнику зніміть верхню лушпиння і розріжте цілу головку поперек, гриби вимийте і наріжте шматочками.
У каструлі нагрійте масло і Відведіть туди всі овочі і гриби. Обсмажуйте до легкої скоринки.
Петрушку, чебрець і базилік зв'яжіть в один пучок, відправте його в каструлю разом з куркою і перцем. Залийте 2-2, 5 літрами води.
На повільному вогні варите бульйон близько години. Намагайтеся не допускати активного кипіння.
За смаком додайте трохи солі, штам бульйону, видаливши м'ясо курки.
Можете вживати бульйон відразу або остудити, перелити в герметичний пакет і заморозити.